НОВИНИ

40 000 фенове на Ливърпул са пристигнали в Париж без билети за ШЛ

000 фенове ливърпул пристигнали париж без билети
bnt avatar logo
от БНТ
15:09, 29.05.2022
Чете се за: 02:50 мин.
Спорт
Слушай новината

40 000 фенове на Ливърпул са пристигнали в Париж без билети, за да подкрепят отбора си, присъединявайки се към 20 000, които са имали пропуски за финала в Шампионската лига.

Според вестник El País, позовавайки се на оценката на френските власти, повече от 60 000 привърженици на "червените" са били в града-домакин на двубоя, в който един срещу друг се изправиха Ливърпул и Реал Мадрид.

На "Стад дьо Франс" е имало и 20 000 фенове на испанския тим.

Според официалните информации от Франция, фенове с фалшиви билети са предизвикали забавянето на влизането на онези, които са имали пропуски. Началото на мача беше забавено с около 35 минути.

Турникетите, през които е трябвало да преминат хората с билети, са били блокирани заради опитите на хората с фалшиви пропуски да преминат през тях.

Входовете на стадиона са били отворени в 18.00 ч. местно време - три часа преди планирания начален час на мача. Час преди началото привържениците на испанския гранд вече са заели местата си. От телевизионните камери обаче се видя, че има много празни седалки в секторите, запазени за феновете на Ливърпул.

Кметът на Мадрид Хосе Луис Мартинес-Алмейда, който изгледа мача от ложата на „Стад дьо Франс“, написа: „Има опасения за сигурността на феновете на Ливърпул, тъй като хиляди се пристигнаха без билети“.

„Инцидентите започнаха, когато хора без билети се опитаха да пробият входните бариери и да влязат на стадиона“, заяви говорител на полицията в Париж.

Феновете на Ливърпул, започнали да прескачат оградите, промъквайки се на стадиона, докато навън полицията се е опитвала да въдвори ред със сълзотворен спрей. По време на целия мач органите на реда са обикаляли външния периметър на стадиона, преследвайки и арестувайки фенове на англичаните, опитващи се да се изкачат на оградата на „Стад дьо Франс“.

Реал Мадрид спечели финала в Шампионската лига, с което спечели своя 14-и трофей от надпреварата.

Инцидентите в Париж доведоха до въпроси за сигурността по време на Олимпийските игри, които трябва да се проведат в града през 2024 година.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber!

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Валентин Илиев е новият треньор на дубъла на ЦСКА 1948
Валентин Илиев е новият треньор на дубъла на ЦСКА 1948
Вучич: С Путин се договорихме за газа, ще имаме изгодна цена
Вучич: С Путин се договорихме за газа, ще имаме изгодна цена