НОВИНИ

40-годишен мъж е сред загиналите в пожара в Благоевград, опитал да помага на пострадали

Снимка: БГНЕС
bnt avatar logo
от БНТ
12:38, 11.12.2021
9891
Чете се за: 01:52 мин.
У нас
Слушай новината

Все още не са ясни причините за пожара в жилищен блок в Благоевград.

При него загинаха трима души, а близнаци на 1 месец са настанени в болница "Пирогов". Огънят тръгна от апартамент на самотно живеещ мъж. Заради пожара блокът беше евакуиран, а хората прекараха нощта при близки и роднини.

40-годишен мъж, опитал да помогне на съседи за евакуация от блока, е сред загиналите при пожара, който избухна около 19.00 часа снощи.

Само за минути димът изпълни целия блок, а в много апартаменти останаха блокирани хора, които не можеха да се евакуират по стълбището заради задимяването. Наложи се те да бъдат изведени от блока през балконите с пожарникарска стълба.

В спасителната акция участваха всички екипи на пожарната от Благоевград. 5 деца бяха евакуираните през балконите, и свалени с автостълба. Сред тях и две бебета-близнаци на един месец. Днес тяхната баба дойде до блока за да благодари лично на пожарникарят спасил бебетата.

Загиналият възрастен мъж, в чийто апартамент избухна големият пожар, живеел сам, след като скоро съпругата му е починала.

В момента във входа, където избухна пожарът, се допускат само хора, живеещи в блока, които да вземат дрехи и други вещи от първа необходимост. Предстои нов оглед на следователите, за да се изяснят причините за пожара.

Автор: Станислава Христова

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Словакия прие финансов стимул за хората, които се ваксинират
Словакия прие финансов стимул за хората, които се ваксинират
Ангел Русев: Другия път ще стана световен шампион
Ангел Русев: Другия път ще стана световен шампион