НОВИНИ

48 работници с COVID-19 от фабриката за детски играчки в Доспат

Снимка: БГНЕС
bnt avatar logo
от БНТ
12:10, 08.06.2020
Чете се за: 00:53 мин.
У нас

Нови 48 души са дали положителни проби за COVID-19 от фабриката за детски играчки в Доспат, съобщиха от РЗИ Смолян. Тествани са 173 души.

Трети ден предприятието остава затворено, след като при първите 40 проби бяха установени 17 положителни резултати за коронавирус.

За да не пламне огнище на заразата и в Доспат, кметът на града поиска от здравната инспекция в Смолян въвеждането на спешни противоепидемични мерки в общината.

"Фабриката, която се намира на наша територия, е извън Доспат и мога да кажа, че там се спазва доста добра дисциплина и хигиена. И мисля, че всичко това се е получило от Сърница. В тази смяна, в която работят от Сърница, има само три-четири човека, които са от нашата община и в момента единият дава положителен тест, а другият е потвърден", посочи пред БНТ Елин Радев.

По думите му много от жените, които са идвали от Сърница, сутринта преди да минат през термометрите в предприятието в Доспат, са взимали по едно аналгинче, за да не отчитат термометрите и да бъдат допускани до работа.

Наталия Петрелийска, собственик на фабриката за играчки в Доспат: Не можем да кажем че се е превърнал в огнище, защото има две проби, които са положителни и това е от РЗИ-Смолян. И жената едната е от Сърница, а другата жена е от Барутин, която контролира жените, които работят от Сърница.

В Сърница днес започна раздаването на пенсиите. За да няма струпване на хора, контролът е затегнат. Строителните фирми, които подновяват инфраструктура в общината, вече са изтеглили своите работници за две седмици.

Собствениците на хотели в Доспат пък се притесняват, че туристи от цялата страна ще започнат да отменят резервациите си.

Автор: Мариела Хубинова

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
8 души са задържани при акция срещу престъпността във Видинско
8 души са задържани при акция срещу престъпността във Видинско
Комисията по транспорт в ЕП ще гласува поправките в пакета "Мобилност"
Комисията по транспорт в ЕП ще гласува поправките в пакета "Мобилност"