НОВИНИ

5 випуска от Софийската математическа гимназия се връщат в клас днес

Софи Цветкова
от Софи Цветкова
08:11, 07.02.2022
Чете се за: 01:32 мин.
Още
Слушай новината

Учениците от 1-ви до 6-и клас, както и 8-и, 9-и и 11-и клас започват втория срок присъствено след междусрочната ваканция.

Присъственото обучение в софийските училища се провежда с тестване веднъж седмично, като щадящи тестове са осигурени да всички училища в града. Без тестване влизат учениците със сертификати.

"При нас се връщат пет випуска - 5-и, 6-и, 8-и, 9-и и 11-и клас - тоест, очакваме около 800 деца. От 6.50 до 7.00 ч. влизат децата, които трябва да се тестват. Те започват да се тестват в класните стаи от 7.10 до 7.25 ч., а след 7.15 до 7.30 ч. влизат учениците със зелен сертификат. Така избягаме струпването на много деца на входа и се провежда много бързо тестването", обясни в "Денят започва" директорът на Софийската математическа гимназия Антоан Тонев.

Коридорите са разделени двупосочно, също така се следи паралелките да не се засичат в часовете по физическо. Над 450 ученици от СМГ имат валиден зелен сертификат, но повечето от тях са дванадесетокласници и днес няма да се върнат в училище.

Над 70% от педагогическия персонал има зелен сертификат като над 60% са ваксинирани и около 10% са преболедували, уточни директорът на гимназията.

Вижте повече в прякото включване

Гледайте още от "Денят започва"

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Ваня Кастрева: Над 48% от учителите в София са ваксинирани
Ваня Кастрева: Над 48% от учителите в София са ваксинирани
Швейцарецът Беат Фойц триумфира в спускането в Пекин
Швейцарецът Беат Фойц триумфира в спускането в Пекин