НОВИНИ

Защо кръводарител от Русе получава заплахи за саморазправа?

bnt avatar logo
от БНТ
07:08, 07.02.2022
Чете се за: 01:45 мин.
У нас
Слушай новината

В Русе преди часове стартира кампанията "Да спрем търговията с кръв!". Неин инициатор е един от най-активните кръводарители в дунавския град - Иво Минчев. Поводът за тази идея станаха неколкократни закани за саморазправа с него и близките му.

Иво Минчев е освен доброволец, и основател на Интернет платформа за кръводарители. Освен това администрира Фейсбук група за кръводарители. Дарява кръв за първи път, когато е 18-годишен, а това лято му предстои да дари за 40-и път. Има обаче хора, които го заплашват.

"Като съм разчиствал групата от платени кръводарители, съм засегнал някого, защото започнаха на лични съобщения да ми отправят заплахи. Нищо конкретно, аз лично не съм притеснен, по-скоро ми стана неприятно от това, че започнаха мои приятели и познати също да заплашват и затова смятам да сезирам органите, които могат да вземат някакво отношение", разказва Иво Минчев.

По думите му това са хора, свързани с незаконната продажба на донорска кръв. Всеки ги познава, защото постоянно стоят пред кръвния център, предлагат услугите си и дори раздават визитки, на които пише, че са от посредническа агенция. Иво Минчев е сигнализирал за случая както в болницата, така и в полицията.

Вижте повече в прякото включване на Пламенка Тонева

Гледайте още теми от "Денят започва"

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Извънредно положение в Отава заради "Конвоя на свободата"
Извънредно положение в Отава заради "Конвоя на свободата"
От днес компенсациите за ток за бизнеса влизат във фактурите
От днес компенсациите за ток за бизнеса влизат във фактурите