НОВИНИ

Проверка на всички пунктове в Банско след сигнала за фалшиви сертификати

bnt avatar logo
от БНТ
21:50, 06.02.2022
Чете се за: 02:05 мин.
У нас
Слушай новината

Здравните инспектори да проверят всички пунктове, в които се правят тестове за ковид и се издават зелени сертификати в Банско. Това поискаха от туристическия бранш, след като в града беше задържан служител на лаборатория, издавал нелегални сертификати. Инспектори от РЗИ-Благоевград под прикритие разкриха измамата на 40-годишния мъж.

Пунктът остана затворен и днес - ден след като се разбра, че от служител от него може да се сдобиеш с нелегален зелен сертификат. Позвънихме на телефона, посочен на вратата. Отговори ни мъж, който се представи за служител и каза, че лабораторията вече не прави тестове.

Потърсихме и управителя на хотела, където в петък вечерта екипите на РЗИ и полицията са задържали 40-годишния мъж с фалшивите тестове. От там отказаха да коментират случая. Казаха само, че са искали да помогнат на институциите.

Много малка част от хотелиерите в Банско са използвали услугите на въпросния пункт на лабораторията в курортния град. Като според тях, дори и да са го правили, то е било неволно и с незнание, че те са били фалшиви.

От туристическия бранш в Банско категорично осъдиха подобни практики в зимните ни курорти. От там ги определиха като вредни за българския туризъм.

"Лицензирането и проверяването на самите категории документи не са наш приоритет и ние не знаем какво е необходимо, така че настояваме органите категорично да си свършат работата и да проверяват внимателно всички налични лаборатории, за да няма такива ситуации от тук нататък", заяви Малин Бистрин, председател на туристическия и хотелиерския бранш в Банско.

Вижте още във видеото.

Репортер: Али Мисанков

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Анди Мъри планира да пропусне сезона на клей
Анди Мъри планира да пропусне сезона на клей
САЩ разглеждат сценарии на евентуална руска агресия в Украйна
САЩ разглеждат сценарии на евентуална руска агресия в Украйна