НОВИНИ

Почетоха паметта на жертвите от трагедията в село Бисер с панихида и хвърляне на венци в реката

bnt avatar logo
от БНТ
18:48, 06.02.2022
Чете се за: 01:35 мин.
У нас
Слушай новината

С панихида и хвърляне на венци в реката почетоха паметта на жертвите от трагедията в село Бисер. Днес се навършват 10 години от наводнението, при което в селото загинаха шестима, а в региона общо 10 души. Десетки къщи бяха съборени. Причината за трагедията беше скъсването на стената на язовир Иваново.

Навършват се 10 години от трагедията в село Бисер

Само преди месец започна делото за причиняване на трагедията, по което единствен обвиняем е тогавашният областен управител на Хасково Ирена Узунова. Междувременно обаче десетки пострадали вече осъдиха община Харманли в граждански дела.

"10 години минаха, аз няма да забравя този ден. Вълната, когато е дошла, баща ми затова си отиде, вълната е била много голяма - 4 метра и хората, които са били на кота 0, са загинали. Поуката - ако се бяха взели мерки, можеше да се предотврати това нещо", заяви Тодор Тодоров, син на загинал в наводнението.

"Всеки има право да търси абсолютно всичките тези обезщетения. Заведени са 33 дела, 20 вече са приключили на първа инстанция. Сумата, която общината дължи по тези дела, е над 10 милиона", допълни Мария Киркова, кмет на община Харманли.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Теменужка Петкова: Обвиненията за газовите сделки не са координирана атака, а факти
Теменужка Петкова: Обвиненията за газовите сделки не са координирана атака, а факти
Бублик изненада Зверев и заслужи първата си АТР титла
Бублик изненада Зверев и заслужи първата си АТР титла