НОВИНИ

Слънчево до края на деня

bnt avatar logo
от БНТ
13:39, 06.02.2022
Чете се за: 01:50 мин.
У нас
Слушай новината

Днес ще бъде предимно слънчево. Вятърът ще е слаб, в следобедните часове ще се ориентира от юг-югозапад. Максималните температури ще бъдат между 8° и 13°.

През нощта ще продължи да духа слаб до умерен югозападен вятър. Минималните температури ще бъдат между минус 1° и 4°, в София около 0°.

Утре преди обяд югозападният вятър ще се усили и още ще се затопли, максималните температури ще бъдат между 10° и 15°, по-ниски по високите полета на Западна България. След обяд от северозапад ще започнат валежи от дъжд, които до вечерта и през нощта срещу вторник ще обхванат цялата страната.

Вятърът ще се ориентира от северозапад и ще е умерен, в областите с жълт код - временно силен. Температурите бързо ще се понижат и до полунощ в планинските райони на Западна България дъждът ще премине в сняг.

В планините ще завали в следобедните часове, във високите части сняг, в ниските - дъжд. Ще духа умерен до силен вятър, който по-късно ще се ориентира от северозапад.

Ще нахлуе студен въздух и температурите рязко ще се понижат. По планинските проходи в Западна Стара планина ще има условия за виелици, навявания и заледявания.

Във вторник в Централна и Източна България ще се задържи облачно, и ще продължи да превалява, предимно сняг. В сряда ще остане ветровито, с променлива облачност, по-често значителна в сутрешните часове, когато на отделни места ще превали слаб сняг. В четвъртък и петък ще бъде предимно слънчево.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Стоилов: Свършихме добра работа, искам Левски в евротурнирите
Стоилов: Свършихме добра работа, искам Левски в евротурнирите
Владимир Зографски се класира за финала на нормална шанца
Владимир Зографски се класира за финала на нормална шанца