НОВИНИ

Жълт код за силен вятър в 5 области в Северна България

bnt avatar logo
от БНТ
06:00, 07.02.2022
Чете се за: 02:12 мин.
У нас
Слушай новината

Днес преди обяд югозападният вятър ще се усили и ще се затопли още, но облачността бързо ще се увеличи. След обяд от северозапад ще започнат валежи от дъжд, които до вечерта и през нощта срещу вторник ще обхванат цялата страна.

Вятърът ще се ориентира от северозапад и ще е умерен, в Дунавската равнина временно силен. С него ще започне да нахлува студен въздух и температурите бързо ще се понижат и до полунощ срещу вторник в планинските райони на Западна България дъждът ще премине в сняг. Минималните температури ще бъдат между минус 1° и 4°; а максималните между 10° и 15°, по-ниски по високите полета на Западна България, в София 7°.

Над Черноморието облачността ще се увеличава. Ще духа слаб до умерен югозападен вятър, който късно вечерта ще се ориентира от запад-северозапад. Максималните температури ще бъдат между 9 и 14 градуса.

В планините след обяд ще завали, във високите части сняг, в ниските - дъжд. Ще духа умерен до силен вятър от запад-югозапад, който по-късно след обяд ще се ориентира от северозапад. Ще нахлуе студен въздух и температурите рязко ще се понижат. По планинските проходи в Западна Стара планина ще има условия за виелици, навявания и заледявания. Максималната температура на 1200 метра ще е около 6°, на 2000 метра - около минус 1°.

Във вторник в Западна България още преди обяд валежите ще спрат. В Централна и Източна България ще се задържи облачно, ще продължи да превалява, предимно сняг.

В сряда ще остане ветровито, с променлива облачност, по-често значителна в сутрешните часове, когато на отделни места ще превали слаб сняг. Минималните температури ще са с градус-два по-ниски, а дневните ще започнат да се повишават. В четвъртък ще бъде предимно слънчево.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Ина Лутай: Фейгин има проблем с коляното, но се бори всеки ден
Ина Лутай: Фейгин има проблем с коляното, но се бори всеки ден
Фенове атакуваха китайска фигуристка заради падане в кратката програма
Фенове атакуваха китайска фигуристка заради падане в кратката програма