НОВИНИ

56 са новите случаи на коронавирус в Пловдив

bnt avatar logo
от БНТ
11:27, 10.10.2020 (обновена)
Чете се за: 00:44 мин.
Още

Един от най-засегнатите от COVID-19 градове в страната е Пловдив. Той се нарежда на второ място след София по брой заразени за изминалото денонощие. В Пловдив пациентите с положителна проба стигнаха 56.

За вчерашния ден бяха установени 6 заразени лекари и болничен персонал. Няма болни медици в общинската болница „Свети Пантелеймон", съобщиха от заведението. Там леглата в специалното отделение са 25 и са настанени 6 пациента. Броят на леглата постепенно намалява в целия град, но към обяд няма данни за лечебни заведения, чиито отделения за COVID-19 да са изцяло запълнени. В общинската болница „Свети Мина" се лекуват 5 пациенти с коронавирус. Те са в добро състояние, а общо леглата са 30.

Проф. Петър Петров - управител на МБАЛ „Свети Мина": Имаме и добро обезпечение с медицински персонал на този етап, но няма как да сме сигурни, че това може да продължи дълго време, защото някои от колегите работят вече повече от 3 месеца и са на ръба на силите си. Може би със започването на учебната година и в училищата и в университетите събирането на хора на едно място води до увеличаване на епидемичния риск.

В момента под карантина продължава да бъде втори клас от Арменското училище, един осми клас от ЕГ Пловдив, а цялото училище в Скутаре ще учи дистанционно две седмици заради многото случаи на заразени учители.

Автор: Нели Ангелова

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Гледайте НА ЖИВО по БНТ 3: София Кенин-Ига Швьонтек, финал на Ролан Гарос 2020
Гледайте НА ЖИВО по БНТ 3: София Кенин-Ига Швьонтек, финал на Ролан Гарос 2020
Емил Костадинов: Дерменджиев остава начело на националния, засега
Емил Костадинов: Дерменджиев остава начело на националния, засега