НОВИНИ

6-годишното дете, блъснато от кмета на Старосел, продължава да е с опасност за живота, той е пуснат от ареста

bnt avatar logo
от БНТ
13:33, 19.07.2022
Чете се за: 03:12 мин.
У нас
Слушай новината

6-годишното дете, блъснато вчера от кмета на Старосел, продължава да е с опасност за живота, съобщават от университетската болница "Свети Георги" в Пловдив. То е с много сериозни травми на белия дроб и следващите 48 часа ще са решаващи за състоянието му.

Междувременно кметът Матея Гудев е освободен от ареста след изтичане на 24-часовото му задържане. От районната прокуратура в града съобщиха, че са разпитани четирима очевидци, очакват се резултатите от назначените експертизи.

Злополучното място на катастрофата е малка уличка до старческия дом в селото. По нея са се прибирали 6-годишният Михаил и неговият дядо. От университетската болница в Пловдив, където е настанено детето, съобщават, че все още състоянието му е много сериозно - то е с черепно-мозъчна травма, нарушения на перикарда, счупени ребра, но най-опасно е състоянието на наранените бели дробове.

Пред БНТ кметът Матея Гудев изрази дълбоко съжаление и обясни, че е карал с 15 километра в час.

Остава тежко състоянието на блъснатото от кмета на Старосел 6-годишно дете

"Михаил е в тежко общо състояние, с двустранен контузионен бял дроб, със счупени пет ребра в дясно, излив в перикарда, снощи два дрена сложихме в двете гръдни половини. Непрекъснато се налива кръв, плазма и реанимацията върви в пълен обем, нещата са много, много, много сериозни", заяви професор Пенка Стефанова, завеждащ Детска хирургия в УМБАЛ" Свети Георги" - Пловдив.

"Ужасно съжалявам, съчувствам на Михаил, на неговите родители, защото си представям каква е болката, която изживяват и се моля да се възстанови, да се оправи. Стана на кръстовище, интуитивно поглеждам към лявата улица да не изскочи кола от там, в следващия момент се обръщам направо, улицата е точно на изток, слънцето ме заслепи и в този момент стана произшествието", допълни кметът на село Старосел Матея Гудев.

"Не мога да обвинявам никой, не мога да преценя скоростта, там е едно конфликтно място, защото е кръстовище и сутрин до 10-12 часа слънцето грее точно в очите и ако човек не е добре със зрението го заслепява", каза още Михаил, дядо на пострадалото дете.

Образуваното досъдебно производство по случая е за причиняване на средна телесна повреда по непредпазливост. Разследващите също са установили, че автомобилът на кмета се е движил с ниска скорост.

Репортер: Нели Ангелова

Чуйте последните новини, където и да сте!
Последвайте ни във Facebook и Instagram
Следете и канала на БНТ в YouTube: https://go.bnt.bg/youtube

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Асена Сербезова: Децата с редки заболявания няма да останат без пари за лекарства
Асена Сербезова: Децата с редки заболявания няма да останат без пари за лекарства
Вандалски прояви в Благоевград - какви са щетите
Вандалски прояви в Благоевград - какви са щетите