НОВИНИ

Специализирана акция по Южното Черноморие - откриха над 20 кг марихуана, двама са задържани

bnt avatar logo
от БНТ
12:49, 19.07.2022
Чете се за: 02:17 мин.
У нас
Слушай новината

Полицията в Бургас откри над 20 килограма марихуана при специализирана акция по Южното Черноморие. Задържани са двама души. В тях са намерени и огнестрелни оръжия.

Задържаните при акцията на територията на Община Несебър са на 24 и 48 години. Те са арестувани от органите на реда, след като полицаите откриват в дома на един от задържаните наркооранжерия и приспособления за отглеждане на марихуана.

Освен наркотиците след претърсване на 4 адреса и един лек автомобил полицаите откриват богат арсенал от оръжия - пистолети, автомати, пушки и взривни устройства.

Всички те са били в готовност за ползване. Полицията открива и над 700 патрона.

"9 пистолета различен калибър и боеприпаси за тях. Два автомата "Калашников", две пушки, един гранатомет, в състояние в готовност за използване и три самоделни взривни устройства, изготвени и подготвени отново за незабавна употреба", заяви старши комисар Калоян Калоянов, директор на Областната дирекция на МВР в Бургас.

"Повдигнатите и предявени на двете лица обвинения са за държане с цел разпространение в съучастие като съизвършители на високорискови наркотични вещества в големи размери, както и за държане на огнестрелни оръжия и боеприпаси. Предвидените от Наказателния кодекс санкции за въпросните престъпления са както следва - от 3 до 12 години за държането на високорисковите наркотици и от 3 до 10 години относно държането на огнестрелните оръжия и боеприпаси", допълни Георги Чинев, ръководител на Окръжната прокуратура в Бургас.

Снимки: МВР

Назначени са експертизи, за да се установи дали оръжията са участвали в други престъпления. На този етап от полицията са категорични, че няма данни оръжията да са били предназначени за покушение на определена личност.

Репортер: Давид Сукнаров

Чуйте последните новини, където и да сте!
Последвайте ни във Facebook и Instagram
Следете и канала на БНТ в YouTube: https://go.bnt.bg/youtube

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Посланик Херо Мустафа си тръгва като оптимист за борбата с корупцията в страната ни
Посланик Херо Мустафа си тръгва като оптимист за борбата с корупцията в страната ни
Християна Тодорова е кандидат за член на Техническия комитет към Европейската федерация
Християна Тодорова е кандидат за член на Техническия комитет към Европейската федерация