НОВИНИ

Опасно горещо време през почивните дни

Снимка: БГНЕС
bnt avatar logo
от БНТ
12:35, 19.07.2022
Чете се за: 02:20 мин.
У нас
Слушай новината

Днес максималните температури слабо ще се повишат и ще са от 27° до 33°, по Черноморието - между 24 и 27 градуса. Ще духа слаб, в Източна България - умерен вятър от изток-североизток. В следобедните часове ще преобладава слънчево време, с малка вероятност за локални превалявания.

През нощта ще бъде безоблачно и почти тихо, а утре отново ще преобладава слънчево време. Ще духа слаб, в Югоизточна България - умерен североизточен вятър. Максималните температури още ще се повишат и в повечето райони ще бъдат между 30 и 35 градуса, в София - около 30°.

С все по-горещото и все така почти безвалежно време в сряда районите с екстремален риск, областите в червено, рязко се увеличават.

Слънчево ще се задържи и по Черноморието, но малко по-прохладно, с максимални температури между 25 и 28 градуса. Ще духа слаб, по южното крайбрежие - умерен североизточен вятър. Вълнението на морето ще остане около 2 - 3 бала, а температурата на морската вода е от 23 до 26°.

По-често слънчево ще бъде времето и в планините, с незначителна купеста облачност през втората половина на деня. Ще духа слаб до умерен вятър с посока от североизток. Максималните температури в курортите ще са от 21° до 28°.

Времето в Европа. След рекордно високите температури на Британските острови и във Франция днес утре там ще вали и съществено ще захладнее, а горещата вълна ще обхване Пиренеите и страните от централните части от континента. Ще продължи повишението на температурите и на Балканите, по-съществено все още в западните райони от полуострова.

И у нас през следващите дни ще бъде все по-горещо. Ще преобладава слънчево време с малка вероятност за следобедни превалявания, а в източните райони от страната и по Черноморието ще остане ветровито.

Чуйте последните новини, където и да сте!
Последвайте ни във Facebook и Instagram
Следете и канала на БНТ в YouTube: https://go.bnt.bg/youtube

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Християна Тодорова е кандидат за член на Техническия комитет към Европейската федерация
Християна Тодорова е кандидат за член на Техническия комитет към Европейската федерация
След пожара в Огняново: Изпепелени са складове в зеленчуковата борса в селото
След пожара в Огняново: Изпепелени са складове в зеленчуковата борса в селото