НОВИНИ

78-ма вечер на протест в София: Шествие до централата на ДПС

Йоана Миланова
от Йоана Миланова
20:18, 24.09.2020
Чете се за: 00:49 мин.
У нас

Шествие до централата на ДПС беляза 78-ата протестна вечер в София.

Исканията на протестиращите остават без промяна - оставка на правителството, на главния прокурор, въвеждане на електронно и машинно гласуване, промени в съдебната система.

Поредната протестна вечер преминава спокойно. Протестиращите по традиция блокираха движението в района на Триъгълника на властта.

Вътрешната комисия на парламента изслуша днес министъра на вътрешните работи Христо Терзийски и главния секретар на МВР Ивайло Иванов. Министърът припомни, че четирима полицаи са били наказани за превишаване на правомощията си по време на протестите на 10 юли.

Главният секретар пък коментира, че шествието в рамките на Националния протест на 22 септември е било нерегламентирано.

"Първо беше нерегламентирано, второ - те питаха защо не ги допускаме да се поклонят на храма и на Паметника на Незнайния войн. Храмът след 22 ч. е затворен, той не работи. До Незнайния войн те можеха да минат през още 20 места, но те искаха да минат точно от там. Каква им беше целта - да бъде влезнато в конфликт със служителите на МВР. Те си търсеха конфликт и за малко да го получат, в смисъл, че защото имаше пострадали полицаи", заяви Ивайло Иванов - главен секретар на МВР.

Протестиращите хвърлиха яйца, пластмасови бутилки и бяла боя по сградата на централата на ДПС. Основните организатори на протеста от "Отровното трио" заявиха, че поводът за акцията е "цялостното творчество" на ДПС в политиката. След това протестиращите се отправиха на шествие по обичайния си маршрут до Орлов мост.

Към 21:20 часа протестиращите тръгнаха към централата на ДПС.

Снимки: Йоана Миланова

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Доброволци ще попълват резерва, държавата ще плаща
Доброволци ще попълват резерва, държавата ще плаща
Протест срещу замърсяването на въздуха в Русе
Протест срещу замърсяването на въздуха в Русе