НОВИНИ

Академик (Пд) с невероятен обрат в Балкансакта Лига

Борил Гочев
от Борил Гочев
10:20, 18.12.2020
Чете се за: 00:46 мин.
Баскетбол
академик невероятен обрат балкансакта лига

Отборът на Академик (Пловдив) продължава без загуба в балканската лига по баскетбол, като снощи записа шестия си пореден успех, а този път жертва стана македонския ТФТ Скопие.

При гостуването си в столицата на Северна Македония, играчите на Йордан Янков осъществиха наистина невероятен обрат, за да триумфират със 104:102 (21:35, 19:25, 27:17, 26:16, 11:9) след продължения, като в редовното време сирената прозвуча при 93:93.

Пловдивчани изоставаха с точно 20 точки на почивката, която дойде при аванс от 60:40 в полза на домакините.

Оттук нататък българския състава започна своя дълъг поход към обрата, който можеше да бъде завършен още в редовното време. Тройка на Тайрън Харис обаче прати срещата в допълнителното време.

Обрад Томич стана най-полезен за Академик с 27 точки и 9 борби, докато Антъни Гуджино добави 22 точки и 9 борби, а Николай Николов завърши с 21 точки и 9 борби, вкарвайки и половината тройки за своя отбор.

За домакините Лаклан Андерсън отбрляза 37 точки, Тайрън Харис добави 29 пункта и 9 асистенции, като двамата реализираха и общо 14 от 16-те тройки за тима си.

За българите това беше общо четвърти мач в последната седмица, като в една от изминалите срещи те победиха именно ТФТ в Пловдив. Тежката програма за баскетболистите на Йордан Янков продължава тази вечер с гостуване на Куманово в Балканската лига и домакинство на Спартак (Плевен) в неделя от 19.00 часа в НБЛ.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Тир се удари в мантинелата на магистрала "Тракия", движението е затруднено
Тир се удари в мантинелата на магистрала "Тракия", движението е затруднено
Стефанао Белтраме и ЦСКА-София се разделиха
Стефанао Белтраме и ЦСКА-София се разделиха