НОВИНИ

Акция на "Пътна полиция" следи за превишена скорост

Стела Илиева
от Стела Илиева
08:00, 21.04.2021
Чете се за: 01:37 мин.
У нас
Слушай новината

Нова акция на "Пътна полиция". Проверките са част от полицейската операция ROADPOL, която се провежда на територията на целия Европейски съюз.

Днес се очаква проверките да са най-засилени и да продължат 24 часа. Над 400 000 са нарушенията за превишена скорост на пътя от началото на годината. Акцията започна още в понеделник и ще продължи до неделя.

"Единствено колегите с технически средства ще следят само за скоростните режими, това не означава, че обаче тези колеги, които нямат, не разполагат със средства за контрол на скоростта, няма да следят за останалите нарушения", гл. инсп. Николай Крушарски от "Национална полиция“.

Всички технически средства, с които разполага "Пътна полиция", ще бъдат на терен, за да контролират скоростните режими. Те са над 200 на брой.

Глобите са разписани в закона - започва се от 20 лв. за нарушение от 10 км и в зависимост от това с колко е нарушението, законът определя различна санкция - 50, 100, 200 и т.н.

"Можем да кажем, че шофьорите са по-отговорни, но от наша страна пък и контролът е по-засилен, тъй като основата причина за пътно-транспортните инциденти е превишената и несъобразена скорост", допълни инспекторът.

Само за последния месец са установени 4 нарушения, за които водачите са наказани с електронни фишове с глоба от 1200 - 1300 лв.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Няма опасност за живота на детето, намерено тежко ранено във Враца
Няма опасност за живота на детето, намерено тежко ранено във Враца
Засилен е интересът към Мелник за Великденските празници
Засилен е интересът към Мелник за Великденските празници