НОВИНИ

Засилен е интересът към Мелник за Великденските празници

bnt avatar logo
от БНТ
07:53, 21.04.2021
Чете се за: 02:07 мин.
У нас
Слушай новината

Засилен интерес към хотелите и ресторантите в Мелник за Великденските празници отчитат от местния бизнес.

Леко пробуждане на бизнеса - така хотелиерите наричат последния месец в Мелник. Най-честите предпочитания са за къщи за гости, защото са отделени и така могат да се спазват мерките.

"Но в хотелите също се пробуждаме. Този месец отчитаме близо 20% заетост в сравнение с март, когато беше 8%, което е драстично увеличение", каза в "Денят започва" управителят на хотел Иванка Янева.

По думите ѝ туристите най-често са индивидуални млади двойки, напоследък има двойки с кученца, защото в хотела е разрешено да се водят домашни любимци. Именно това донякъде е спасило бизнеса. Този месец има и много семейства с малки деца. Очакванията са до Великден резервациите да се покачат още.

"За първа година не сме обявили пакети. Тази година сме на свободно - за една, две, три нощувки. Нямаме ограничения в резервациите и се надяваме хората наистина да дойдат", допълни Янева.

Изцяло българи са туристите, чужденците се броят на пръсти.

"В Мелник откакто е започнала пандемията, посетителите са много малко, тъй като мерките, които се приемаха, бяха неадекватни - отваряме, затваряме. Ние сме виждали такива зрелищни картини - правим храна за вкъщи, хората отиват отсреща на паркчето на пейките, хранят се, никакви условия няма", коментира ресторантьорът Петър Димитров.

Какво каза кметският наместник на Мелник Александър Филипов - вижте във видеото.

Репортер: Станислава Николова

Гледайте още теми от "Денят започва"

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Акция на "Пътна полиция" следи за превишена скорост
Акция на "Пътна полиция" следи за превишена скорост
28 плажа във Варненска област са без стопани
28 плажа във Варненска област са без стопани