НОВИНИ

Ал-Насър иска да привлече и капитана на Борусия Дортмунд Марко Ройс

насър иска привлече капитана борусия дортмунд марко ройс
Снимка: БГНЕС
bnt avatar logo
от БНТ
19:37, 08.01.2023
Чете се за: 02:40 мин.
Спорт
Слушай новината

Агентът на футболиста на Борусия Дортмунд Марко Ройс заяви, че предполагаемият интерес към клиента му от новия клуб на Кристиано Роналдо - Ал-Насър (Саудитска Арабия), е напълно нормален, като се има предвид неизясненото бъдеще.

Капитанът на "жълто-черните" е с изтичащ договор в края на този сезон и няма индикации нито дали ще напусне, нито дали ще остане.

Английският вестник "Дейли Мейл" съобщи за интерес към 33-годишния германски нападател, който беше в плановете на селекционера Ханзи Флик, но пропусна Световното първенство в Катар заради контузия. Изданието обаче не спира до тук и твърди, че Ал-Насър иска да привлече още капитанът на Хърватия Лука Модрич, както и защитника Серхио Рамос от Пари Сен Жермен.

Агентът Дирк Хебел заяви пред вестник "Билд ам Зонтаг", че е „напълно нормално други клубове да се интересуват от играч като Марко, чийто договор изтича след шест месеца.

"Марко винаги е подчертавал колко близо е Дортмунд до сърцето му, но също така, че иска да продължи да играе футбол. Така че е съвсем нормално да трябва да търсим други възможности", каза още мениджърът на футболиста.

Самият Ройс е роден в този град и е приеман от феновете като символ на отбора. От ръководството заявиха, че биха дискутирали ново споразумение с човека, който е в тима от 2012 година. С екипа на Борусия той има 368 мача и е вкарал в тях 156 гола.

От интервюта в миналото става ясно, че желанието му е да прекрати кариерата си в Дортмунд, но може да се наложи да приеме намаление на заплатата в случай на подновяване на договора, тъй като Дортмунд се стреми да направи резултатите, а не времето на терена като основен елемент за всички бъдещи договори.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Шокиращ случай: Мъж с увреждания престоя два дни в шахта в центъра на Сливен
Шокиращ случай: Мъж с увреждания престоя два дни в шахта в центъра на Сливен
Москва съобщи, че е ликвидирала над 600 украински военни в Краматорск, Киев отрича
Москва съобщи, че е ликвидирала над 600 украински военни в Краматорск, Киев отрича