НОВИНИ

Алекс Николов и Лубе с нов успех в Италия, Радостин Стойчев и Верона загубиха от Алианц Милано без Казийски

алекс николов лубе нов успех италия радостин стойчев верона загубиха алианц милано без казийски
bnt avatar logo
от БНТ
13:10, 19.02.2024
Чете се за: 01:52 мин.
Спорт
Слушай новината

Българският волейболен национал Александър Николов и тимът на Кучине Лубе Чивитанова записаха 14-а победа в италианската Суперлига, след като се наложиха с 3:2 (23:25, 20:25, 25:17, 25:18, 15:11) гейма след пълен обрат срещу Чистерна Волей у дома.

Николов започна срещата като титуляр и се отчете с 6 точки (1 ас) преди да бъде заменен за третия гейм. Най-резултатен от неговите съотборници стана турският диагонал Адис Лагумджия с 22 пункта, а посрещачът Матия Ботоло приключи с 20.

За съперника бившият волейболист на Хебър Пазарджик Микеле Баранович завърши с 2 пункта (1 ас), а най-голям актив - от по 22 - записаха Тео Форе и Павле Перич.

В подреждането Лубе се изкачи до 3-ото място в подреждането с 37 точки и баланс 14-6, докато Чистерна е на 9-ата позиция с 23 пункта.

Междувременно в друг мач от кръга воденият от Радостин Стойчев Верона загуби с 0:3 (20:25, 23:25, 16:25) гейма при визитата си на Алианц Милано.

Българският състезател Алекс Грозданов игра цял мач за гостите, като завърши с 5 точки (1 блокада и 1 ас) при 100% успеваемост в атака. За победителите пък опитният Матей Казийски отново не игра, защото продължава да лекува контузия.

В класирането Верона заема 5-ото място от 33 точки, докато Милано са две позиции по-назад с идентичен актив, като между двата отбора се намира този на Монца. Момчетата на Радостин Стойчев обаче са с най-добър баланс (12-8) спрямо своите преки конкуренти.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Гледайте НА ЖИВО спорт безплатно на:

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Облачно остава до средата на седмицата, а след това?
Облачно остава до средата на седмицата, а след това?
Ученичка от Пловдив произнесе емоционално слово за Левски (ВИДЕО)
Ученичка от Пловдив произнесе емоционално слово за Левски (ВИДЕО)