НОВИНИ

Александър Лазаров: Едно от най-големите спортни събития в България няма да се проведе заради преброяване на листчета хартия

александър лазаров отказа турнира чалънджър австрия заради контузия
bnt avatar logo
от БНТ
16:16, 13.10.2023
Чете се за: 04:15 мин.
Спорт
Слушай новината

Българският тенисист Александър Лазаров се присъедини към позицията на своя съотборник в тима ни за Купа "Дейвис" Димитър Кузманов и изрази огромното си разочарование от факта, че турнирът Sofia Open няма да се проведе поради заетостта на зала "Арена София", която ще бъде ангажирана с преброяването на бюлетините на евентуалния балотаж по време на местните избори на 5 ноември.

Както самият Лазаров написа надпреварата няма да се състои заради "евентуалното преброяване на листчета хартия".

Родният тенисист доразви тезата си, споделяйки, че от подобно събитие биха спечелили всички и "няма нито логика, нито причина някой да не иска да се проведе този турнир", допълвайки, че с този начин на мислене "може би изобщо не заслужаваме да имаме възможността да наблюдаваме спорт от такова ниво…".

Ето я и цялата позиция на Александър Лазаров:

"1. За пореден път се убедих, че най-големият проблем в тази страна е простотията…В най-елементарната и чиста възможна форма. Нито мизерията, нито безпаричието…уж, може да се мери с липсата на акъл. Едно от най-големите спортни събития последните години в България и със сигурност едно от най-красивите, няма да бъде проведено поради факта, че в зала Арена “София” както вече се нарича, ще се състои евентуалното преброяване на листчета хартия…Листчета хартия, които могат да бъдат броени на много други места, така както са се броили години наред преди създаването на този комплекс. Никога не съм обичал политиката, безброй причини ме карат да не я харесвам и да не я подкрепям, но не вярвах, че е възможно да се стигне до такъв момент.

2. Спортът би трябвало да обединява, да се използва за добро и да се цени. Или поне така се прави в чужбина…Неслучайно нямаме спорт, но пък имаме страшно много кандидати за нови общински съветници, както и за кметове. Странното обаче е, че вече пътувам над 15 години…обиколил съм целия свят и нито веднъж не съм чул някой да каже “Ейй, много готин кмет имате” или пък “Много добра работа върши Пешо общинския…” Навсякъде по света се чуват имената на Стоичков, Бербатов, Григор, Йовчев…. Може би просто хората не се интересуват толкова от политика, или може би просто четат повече книги?!

3. Колкото до тези, които все още си мислят, че федерацията по тенис е виновна и не е покрила някои изисквания или очаквания, ще кажа само че от “София Оупън” печелят всички…Печелят хората, които ще дойдат да гледат, печелим ние играчите, печели и федерацията. Няма нито логика, нито причина някой да не иска да се проведе този турнир….Дълбоко съм разочарован и отдавна вече съм започнал да усещам как с този ни начин на мислене може би изобщо не заслужаваме да имаме възможността да наблюдаваме спорт от такова ниво….

4. Който ме разбрал, разбрал…И все пак успех!!! На бъдещите кметове и общински съветници!! Да живее развитието, да живее България!!"

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Жена падна в шахта в София
Жена падна в шахта в София
От БСП са готови с мотивите за втория вот на недоверие
От БСП са готови с мотивите за втория вот на недоверие