НОВИНИ

Александър Попов: От огромно значение за нас е, че няма да играем в нашата зала "Васил Симов"

александър попов огромно значение нас играем нашата зала васил симов
Снимка: startphoto.bg
bnt avatar logo
от БНТ
23:14, 03.04.2024
Чете се за: 02:12 мин.
Спорт
Слушай новината

Старши треньорът на волейболния ЦСКА Александър Попов говори след успеха на своя тим с 3:2 гейма като гост срещу Дея спорт в първия дуел между двата тима от полуфиналната серия в Националната волейболна лига (НВЛ).

Опитният специалист не даде категоричен отговор на въпроса с какво "червените" са били по-добри в мача в зала "Младост", но беше категоричен, че очаква много тежкъм втори мач след няколко дни в София.

"Тази година играем равностойно с Дея. Не мога да кажа конкретно с какво сме били по-добри в този мач. Първия гейм го измъкнахме. Втория гейм като че ли имахме шанс да поведем 2-0. И двата отбора имат проблеми - при нас липсва Александър Симеонов, Дея имат контузени. Дойде време на нашия юноша Християн Великов, който се справи перфектно под напрежение. Той показа израстване, така че се радвам за него. Ако се бяхме пренавили, щеше да е по-трудно", сподели Попов.

"Плейофна е срещата, колкото и клиширано да звучи, всичко започва от 0-0. Момчетата от Дея са бойци, показват го. Нашият отбор също - не се предаваме. Понякога ни се получава, понякога - не", допълни той.

Наставникът на "армейците" коментира още и проблемите с домакинството на ЦСКА във фазата на полуфиналите в НВЛ, където отборът не може да играе в своята зала "Васил Симов", а трябва да използва зала "Христо Ботев" в столицата.

"Проблемът с домакинството ни на полуфиналите е голям. От огромно значение за нас е това, че няма да играем в нашата зала "Васил Симов". Гости сме и в Бургас, гости сме и в София", завърши Александър Попов.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Гледайте НА ЖИВО спорт безплатно на:

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Съперник на Нетаняху призова за предсрочни избори през септември
Съперник на Нетаняху призова за предсрочни избори през септември
Локомотив Новосибирск и Пламен Константинов взеха реванш от Факел и стигнаха до трети решителен мач в серията
Локомотив Новосибирск и Пламен Константинов взеха реванш от Факел и стигнаха до трети решителен мач в серията