НОВИНИ

Александър Везенков: Много хора не вярваха в мен

александър везенков хора вярваха мен
Снимка: БГНЕС
bnt avatar logo
от БНТ
16:24, 22.02.2022
Чете се за: 02:17 мин.
Спорт
Слушай новината

Баскетболният национал Александър Везенков изрази радостта си от триумфа на клубния му Олимпиакос в турнира за Купата на Гърция.

В неделя тимът от Пирея постигна обрат срещу Панатинайкос с 81:73 точки и си заслужи десети трофей от турнира в клубната си история, а Везенков бе избран за най-полезен играч във финала.

"Щастлив съм да донеса радост на всички, които подкрепят Олимпиакос. Няма да лъжа, бяха трудни две години и половина, но още в първия финал ние успяхме да спечелим", сподели Александър Везенков пред медиите в южната ни съседка.

Българинът благодари на Олимпиакос за вярата, която е получил и допълва, че това го е мотивирало да подобри представянето си.

"Само ние знаем през какво сме преминали. Нещата не бяха лесни. Трябваше да работя много, за да се утвърдя. Имаше много хора, които не вярваха в мен, но съм щастлив, че хората в клуба ми се довериха. Искам да им благодаря, защото те ме накараха да работя дори по-здраво, да видя слабостите си и да се представям дори по-добре. След всеки двубой искам да видя какво съм сбъркал и да го поправя", допълни 26-годишният баскетболист, роден в Кипър.

В четвъртък от 21.45 часа гръцкият гранд приема тимът на Олимпиа Милано в пореден двубой от Евролигата, противопоставящ третия и четвъртия във временното подреждане на турнира.

"Трофеите те карат да искаш още. Основните ни цели винаги са били Купата и титлата на Гърция, както и да стигнем възможно най-далече в Евролигата. Ще се радваме, но трябва да се върнем към нормалния си ритъм, защото ни чака труден мач с много добър отбор като Армани Милано", завърши Александър Везенков.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber!

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Проверяват сигнал за връзвани деца в педиатрията в Сливен
Проверяват сигнал за връзвани деца в педиатрията в Сливен
Къщата музей на Иван Вазов в Сопот затвори врати в знак на протест
Къщата музей на Иван Вазов в Сопот затвори врати в знак на протест