НОВИНИ

Аманда Анисимова обяви, че се оттегля от тениса за неопределено време

аманда анисимова обяви оттегля тениса неопределено време
bnt avatar logo
от БНТ
09:44, 06.05.2023
Чете се за: 02:50 мин.
Спорт
Слушай новината

Американката Аманда Анисимова обяви в петък, че ще си вземе почивка за неопределено време от тениса. В публикация в Instagram 21-годишната Анисимова посочва като причина преумора и притеснения за психичното си здраве.

"Стана непоносимо участието ми на тенис турнири. В момента моят основен приоритет е психическото ми състояние, ще си взема почивка известно време", споделя бившата номер 21 в света.

Шампионката на US Open за юноши през 2017 г., проби в турнирите на WTA Tour с апломб на Ролан Гарос преди четири години. Тогава тя детронира действащата шампионка Симона Халеп, за да стигне до полуфиналите на 17 години.

По-късно същата година, точно преди US Open, тя загуби своя баща и дългогодишен треньор Константин, който почина на 52-годишна възраст от инфаркт.

„Това очевидно е най-трудното нещо, през което трябваше да премина, и най-трудното нещо, което някога ми се е случвало, не говоря за това с никого. Единственото нещо, което ми помогна, е това да играя тенис и да съм на корта. Това е, което ме прави щастлива и знам, че ще направи него щастлив", каза тогава Анисина пред New York Times.

Американката също достигна до четвъртфиналите на Уимбълдън миналата година, като успя да изхвърли от състезанието Коко Гоф. Тя достигна два пъти и до осминафиналите на Australian Open, като победи защитаващата титлата си Наоми Осака на турнира през 2022 г.

Анисимова, носителка на две титли на WTA на сингъл, не посочва кога ще се завърне на корта, но благодари на феновете за подкрепата. Миналата седмица намиращата се под номер 46 в световната ранглиста тенисистка загуби в първия кръг на турнира в Мадрид от Аранча Рус.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
ВМС: Българските кораби регулярно патрулират из нашите морските пространства
ВМС: Българските кораби регулярно патрулират из нашите морските пространства
Полет на "Спартан": История за спасители и спасени
Полет на "Спартан": История за спасители и спасени