НОВИНИ

Андреа Джани: Очаква ни тежък мач, България има много добри играчи

андреа джани очаква тежък мач българия добри играчи
Снимка: БФ Волейбол
bnt avatar logo
от БНТ , Източник: БФ Волейбол
22:59, 07.09.2023
Чете се за: 03:10 мин.
Спорт
Слушай новината

Селекционерът на френския национален отбор по волейбол Андреа Джани сподели, че очаква много тежък мач срещу България в осминафиналите на Евроволей 2023.

Двата тима се изправят един срещу друг утре вечер (8 септември) от 20:30 часа в зала "Конгресна" на Двореца на културата и спорта във Варна, а италианският специалист отчете, че и публиката ще бъде много важен фактор.

"Чувствам се добре тук, в България. Влизаме в много важна фаза от турнира. Сега вече всеки мач е финал. Играем срещу България, много важен мач пред многобройната им публика. Очаква ни тежък мач, защото съперникът ни има много добри играчи. Когато мачът започва, шансовете винаги са равни. Затова ще бъде важно да се възползваме от всички възможности. Фокусът, отношението, техниката - всичко ще има значение, но тези мачове са сложни", започна Джани.

"(Цветан) Соколов се върна в българския отбор, той е много важен играч на световно ниво. Добър е на сервис, на блок, той е лидер на българския отбор. България има също Николов, Атанасов, Сеганов, Салпаров", продължи той..

"Очаквахме ли да играем с България на осминафинал? Това е спорт. Всичко се случва. Трябва да сме готови за всякакви спортни ситуации. Сега се фокусираме върху мача. Тези двубои са „продължаваш или отпадаш", така че трябва да хвърлим цялата си енергия. Основната ни цел е да стигнем до полуфиналите, но първо трябва да спечелим мачовете си преди това. Сега е най-важно да спечелим мача срещу България, за да стигнем до четвъртфиналите", каза още италианският специалист.

Селекционерът на Франция коментира още дали е доволен от показаното ниво от страна на неговия тим, както и дали в състава има кадрови проблеми преди двубоя в петък.

"В груповата фаза използвах повече играчи, тъй като е важно да стигнем до настоящите мачове в добро състояние – психически, технически. Всеки път, когато имаме кадрови проблеми, когато ситуацията се промени, трябва да сме готови да се изправим пред създалата се ситуация и да "прескочим" проблема", завърши Андреа Джани.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Франция с 5 от 5 в квалификациите за Евро 2024, Нидерландия съкруши Гърция за едно полувреме
Франция с 5 от 5 в квалификациите за Евро 2024, Нидерландия съкруши Гърция за едно полувреме
Най-малко 39 станаха жертвите на циклона, връхлетял Югоизточна Бразилия
Най-малко 39 станаха жертвите на циклона, връхлетял Югоизточна Бразилия