НОВИНИ

Андрей Гюров: Ще направим всичко възможно да се излъчи правителство в този мандат

андрей гюров направим всичко възможно излъчи правителство мандат
bnt avatar logo
от БНТ
15:12, 29.06.2022 (обновена)
Чете се за: 01:50 мин.
У нас
Слушай новината

"Продължаваме да правим всичко възможно да излъчим правителство в този мандат, сега имаме нова информация на масата, трябва да седнем да обмислим и да се върнем на масата на преговорите, където се надявам и БСП да осмислят тяхното становище. Имаме до петък време, до връчването на мандата, така че всички опции са на масата", заяви в кулоарите на парламента Андрей Гюров от "Продължаваме промяната".

По думите му път за преговори винаги има. Според Андрей Гюров преговорите са на някакъв етап, но сега трябва да се преосмислят позициите.

"Както ние, така и БСП и останалите партньори. Не сме стигнали на етап, в който да обсъждаме персонален състав на правителството, обсъждаме формула и програма, зад която всички коалиционни партньори да се обединят. В момента, в който имаме тази формула, тогава ще говорим за персонален състав", допълни Андрей Гюров.

Той обясни, че от "Продължаваме промяната" са изслушали внимателно становището на Корнелия Нинова и на Изпълнителното бюро на БСП.

"Това, което предстои сега, ще свикаме колективните органи, ще имаме заседание на парламентарната група и на Национален съвет ще обсъдим тяхното становище. Взето е решение за руските дипломати, това е нормално действие на премиера, действа правото на пропорционалност, така че не виждам никаква драма в това решение", добави Андрей Гюров.

"Кирил Петков е кандидатурата за премиер", каза още председателят на парламента Мирослав Иванов.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Роберто Пунчец се завърна в Ботев Пловдив
Роберто Пунчец се завърна в Ботев Пловдив
Едмонд Назарян: Дойдох за златото и го взех
Едмонд Назарян: Дойдох за златото и го взех