НОВИНИ

Антъни Иванов: Това е най-успешната ми година

антъни иванов успешната година
bnt avatar logo
от БНТ
13:26, 19.12.2021
Чете се за: 03:07 мин.
Спорт
Слушай новината

Българският плувец Антъни Иванов даде специално интервю за предаването "Арена спорт", в което говори за отличното си представяне на Световното първенство по плуване в малък басейн в Абу Даби, където българинът се нареди на 6-то място в дисциплината 200 метра бътерфлай.

Пред БНТ Антъни разкри, че този резултат е надминал неговите лични очаквания, тъй като не успял да се подготви по възможно най-добрия начин.

"Плуването ми на 200 метра беше доста добро. Имах и доста резерви, тъй като в последните няколко месеца не тренирах, както можех. Въпреки това мисля, че плуването ми на 200 метра бътерфлай беше доста добро и със сигурност надмина очакванията ми за моментното ми състояние. Плуването на 100 метра също протече добре. Останах на 10 стотни от националния рекорд, което мисля, че е добро постижение.", коментира Иванов.

22-годишният плувец сподели още, че е доволен от постигнатото през 2021 година с изключение единствено на представянето му на Олимпийските игри в Токио.

"Годината беше успешна, като изключим Олимпийските игри. Има ги обаче и тази моменти и трябва да се научим да минаваме през тях. За мен обаче това е най-успешната ми година до момента заради двете 4-ти места на европейските първенства. Четвъртото място определено не е най-приятното, но пък е прогрес в сравнение с предишния път, когато бях 8-ми. На световното първенство това 6-то място на 200 метра бътерфлай е най-доброто ми класиране, а пък на 100 метра за първи път влязох в 1/2-финалите.", заяви Антъни Иванов.

Иванов даде още и цялостна оценка за представянето на българското плуване през годината, заявявайки, че много състезатели са предприели важната стъпка да започнат да се подготвят в САЩ.

"Направихме доста добри неща за българското плуване, които поставиха основите за нашия много млад отбор, който ще бъде заедно за много години напред. Предприехме и една много важна стъпка напред, тъй като много от нас вече се подготвят в Америка, а единствено там плуването може да върви само напред.", сподели българският плувец.

Накрая Антъни Иванов пожела на всички весели празници и прекарат повече време със семействата си.

Последвайте нашата общност "Спорт по БНТ" във Viber!

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Кирил Петков приема премиера на Гърция в Министерски съвет
Кирил Петков приема премиера на Гърция в Министерски съвет
Отпадат регистрацията и карантината за пристигащите от България в Германия
Отпадат регистрацията и карантината за пристигащите от България в Германия