НОВИНИ

Нападателят, който стреля по автобуси от градския транспорт в Пловдив, вероятно не е бил сам

bnt avatar logo
от БНТ
12:55, 19.12.2021
Чете се за: 02:32 мин.
У нас
Слушай новината

Нападателят, който стреля с въздушна пушка по три автобуса от градския транспорт в Пловдив, вероятно не е бил сам. Пътник в един от автобусите е забелязал групичка от трима души на предполагаемото място, откъдето е била стрелбата.

Улица "Станислав Доспевски" започва на метри преди тунела, който минава под Стария град. Предполага се, че точно оттук е стреляно снощи по трите автобуса от градския транспорт. В района има доста камери, тук се намира Пловдивската митрополия, надеждите са с помощта на видеозаписите от тях разследващите да успеят да установят извършителите.

По думите на един от шофьорите, който днес не е на работа, младо момче, пътуващо в автобуса, е забелязало на тепето група от трима души.

"Той е стоял с гръб към вратата, щял да слиза след тунела и явно е гледал в тази посока. Не двама, трима са били", заяви Костадин Янков, шофьор на обстрелвания автобус.

Собственикът на два от обстрелваните снощи автобуси сподели, че атаките по колите на градския транспорт не са рядкост.

"Това се случва поне веднъж - два пъти в годината, преди 2 години имахме доста неприятен инцидент с хвърлен камък, това са хулигански и вандалски прояви. Досега има ли някой установен, задържан, с наложена санкция? Поне на мен не ми е известно", каза още Веселин Дошков, собственик на транспортна фирма.

Издирват нападателя, който стреля по три автобуса от градския транспорт в Пловдив

Само снощи нападенията срещу коли от тази фирма са две.

И при трите пострадали автобуса обстрелвано е средното стъкло, за късмет в този отсек няма седалки - тук е само мястото за инвалиди и в този момент на него не е имало никой.

Стрелба по три автобуса от градския транспорт в Пловдив

Издирването на извършителите все още продължава, от районната прокуратура вече са образували досъдебно производство по случая.

Репортер: Росица Колева

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Отпадат регистрацията и карантината за пристигащите от България в Германия
Отпадат регистрацията и карантината за пристигащите от България в Германия
Очакват ни валежи от сняг и дъжд, придружени от силен вятър
Очакват ни валежи от сняг и дъжд, придружени от силен вятър