НОВИНИ

Стрелба по три автобуса от градския транспорт в Пловдив

bnt avatar logo
от БНТ
20:28, 18.12.2021 (обновена)
Чете се за: 01:40 мин.
У нас
Слушай новината

Полицията в Пловдив продължава издирването на стрелеца, който стреля с въздушна пушка по три автобуса от градския транспорт в града.

Както БНТ първа съобщи, стрелбата е станала тази вечер около 18.15 часа в близост до спирка на централния булевард "Цар Борис III Обединител".

По предварителна информация е стреляно няколко метра преди трите автобуса с номера 9, 99 и 20 да навлязат в тунела, който минава под Стария град. За щастие няма пострадали хора, пътниците и в трите автобуса в този момент са били много малко. Счупени са стъклата на прозорците на автобусите, а хората са се отървали само с уплаха, разказа шофьорът на единия от рейсовете. Предполага се, че нападателят е стрелял от хълма и е избягал.

"Изплашиха се, как, едно момиче даже вика "Оле, удариха ни, удариха ни", даже аз помислих, че камък е хвърлен от хлапетии, от млади момчета, обаче след като спряхме на спирката се видя отвънка малки отвори. Никой не е пострадал, късмет просто, че куршумът е ударил долу в ниско, ако е бил горе – щял да пробие по-лесно и евентуално някой ако седи на седалката до стъклото какво правим", разказва Светлин Димитров, шофьор на автобус номер 9.

Подробности вижте в прякото включване на Росица Колева

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Мъж е бил убит в пернишкото село Боснек
Мъж е бил убит в пернишкото село Боснек
Клонирани коли или защо Владислав Горанов бе засечен с автомобил, обявен за издирване (ОБЗОР)
Клонирани коли или защо Владислав Горанов бе засечен с автомобил, обявен за издирване (ОБЗОР)