НОВИНИ

Антъни Джошуа нокаутира Роберт Хелениус в 7-ия рунд за победа №26 на профи ринга

Борил Гочев
от Борил Гочев
10:54, 13.08.2023
Чете се за: 02:50 мин.
Спорт
антъни джошуа нокаутира роберт хелениус рунд победа №26 профи ринга
Снимка: БТА
Слушай новината

Бившият световен шампион по бокс в тежка категория Антъни Джошуа записа победа и във втория си мач за календарната година, след като срази в "О2 Арена" в Лондон финландеца Роберт Хелениус.

По план Джошуа трябваше да се бие в изцяло британски сблъсък срещу Дилиън Уайт в повторение на битката им през 2015-а година, но преди седмица роденият в Ямайка боксьор даде положителна допинг проба и така организаторите трябваше бързо да му намерят заместник.

За щастие, Хелениус, който само преди седмица взе участие в друг мач във Финландия, се отзова на поканата и в съботната вечер излезе на ринга срещу Джошуа.

Двубоят започна бавно за AJ, но постепенно британецът намери своя ритъм и в седмия рунд нокаутира своя съперник с тежко дясно кроше, като Роберт Хелениус имаше нужда медицинска помощ и кислород преди да се изправи отново на крака.

След срещата Джошуа отговори на своите критици и благодари на своя съперник, че в последния момент е взел решение да се включи в битката.

"Поздравления за Роберт Хелениус, че участва в мача. Хората трябва да ме оставят на мира. Това е моето време на ринга. Човекът има талант, а аз трябваше да го проуча, защото смяната дойде много късно. Благодаря му, че спаси шоуто. Не искам да говоря много, но гърбът ми бе боли от това, че нося тежка категория", заяви 33-годишният боксьор.

Това бе победа №26 на професионалния ринг за Антъни Джошуа и общо 23-а с нокаут, като единствените му поражения остават това срещу Анди Руис-младши и двете от Олександър Усик в спора за световните титли.

След успеха срещу Роберт Хелениус промоутърът на AJ Еди Хърн сподели в интервю за ВВС, че неговият клиент има желание в следващите си мачове да се изправи срещу боксьори от ранга на Тайлър Фюри и Дионтей Уайлдър.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Мъж пострада при взрив на газова бутилка в гараж в Пловдив (СНИМКИ)
Мъж пострада при взрив на газова бутилка в гараж в Пловдив (СНИМКИ)
Зарибяват река Девинска, където беше отровена рибата преди седмица
Зарибяват река Девинска, където беше отровена рибата преди седмица