НОВИНИ

Антоанета Костадинова пред БНТ: Нямам причина да се отказвам (ВИДЕО)

антоанета костадинова бнт нямам причина отказвам видео
bnt avatar logo
от БНТ
21:09, 05.08.2024
Чете се за: 03:25 мин.
Спорт
Слушай новината

Антоанета Костадинова отбеляза, че няма причина да се отказва от стрелбата. Стрелкинята се завърна на родна земя след края на своето участие на Олимпийските игри в Париж.

Тя завърши на 11-то място в квалификацията на 25 метра пистолет и не намери място във финала.

Сребърната медалистка от Игрите в Токио 2020 се класира на 16-о място в дисциплината 10 метра пистолет, като остана на 4 точки от място в първите осем, които се класираха за финала.

За БНТ тя поясни, че не е била напълно възстановена от контузията, която е получила в последната година и половина, което е повлияло и на нейните резултати във френската столица. Все пак Костадинова допълни, че щастлива, че е била част от своите четвърти Олимийски игри.

Положителното е, че все пак аз бях на тази олимпиада, защото с травмата, която получих в последната година и половина, пропуснах много състезания, а тези, в които успях да участвам, го направих на болкоуспокояващи. Въпреки всичко, съм изключително благодарна, че аз все пак присъствах там и имах щастието да се състезавам за четвърти път на такъв форум. Няма как да не благодаря на доцент Русинов и Весела Кръстева за това, което направиха за мен. Благодарение на тях успях да се възстановя до много голяма степен", каза стрелкинята.

Моята подготовка не спира дотук, сега ще направя малка пауза и оттук-нататък ми предстои световно първенство, така че не сме увесили нос, точно обратното. Имах чувството, че това, че не успях да дам максимума от себе си заради причини, независещи от мен, ме нахъса още повече. Някак си ми даде сила и вяра, че мога и още", сподели още тя.

Когато сравних резултатите малокалибреното, тъй като на него ми е станало традиция да влизам на финала, защото и в Рио, и в Токио се класирах на финала в тази дисциплина. Резултатът, който постигнах на тези игри, беше същият като този в Рио, но просто конкуренцията не спи. Резултатите се вдигат, обикновено с такива резултати се влиза на световна купа, което означава, че са поработили малко и ментално и заради това резултатите са такива. Има време, смятам, че ще се възстановя напълно, добви Антоанета.

Костадинова коментира и евентуално участие на Игрите в Лос Анджелис през 2028 година.

Нищо не е невъзможно. Още повече, че стрелбата е един от спортовете, които са достатъчно дълголетни. Една моя колежка постави рекорд с десето участие. Аз съм далече от него, нямам такова намерение, а и няма как. За момента се чувствам добре, нямам причина да се отказвам“, сподели тя.

Вижте разговора във видеото!

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Гледайте НА ЖИВО спорт безплатно на:

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Айк Мнацаканян стартира срещу световния вицешампион в турнира по борба в Париж
Айк Мнацаканян стартира срещу световния вицешампион в турнира по борба в Париж
Кимиа Ализаде е амбицирана за нов олимпийски успех в таекуондото, този път за България
Кимиа Ализаде е амбицирана за нов олимпийски успех в таекуондото, този път за България