НОВИНИ

Антон Кутев: Стане ли БСП лидерска партия, ще изчезне

bnt avatar logo
от БНТ
19:37, 14.09.2020
Чете се за: 00:55 мин.
Политика

Депутатът Антон Кутев призна, че не е гласувал за лидер на БСП.

"Това, че БСП успя да избере лидер и да направи този пряк избор, е голяма победа за партията. Аз лично не бях убеден, че това ще се случи безпроблемно. Не очаквах, че може да има толкова голям избор и ще бъде трудно да мотивираме нашите членове. БСП се справи с това изпитание, което беше изключително важно не само за партията. Не гласувах, защото не видях това, което искам да видя в БСП. Ние направихме най-десния преход, ние имаме на практика платено здравеопазване, неработещо образование, социални неравенства. Това са теми, които трябва да бъдат поставяни по друг начин, ако искаме да продължим адекватно на световните процеси. Махалото върви в ляво, икономическите кризи го бутат натам", поясни Кутев в предаването "Още от деня".

Агенти на ГЕРБ в БСП няма, категоричен беше депутатът. „ГЕРБ е в такава криза, че в следващия парламент ще влезе с малко депутати. ГЕРБ в момента не е проблем. В момента проблем е как да убедим хората, че реално решаваме техни проблеми“, коментира Кутев.

По думите на Антон Кутев БСП не може да стане лидерска партия. Стане ли лидерска, ще изчезне. Този пряк избор има всички основания БСП да стане. Надявам се, че Корнелия Нинова ще осъзнае, че това е грешно, поясни той.

Истинските проблеми в БСП са идеологически, изтъкна депутатът. Той не е убеден, че президентът Румен Радев няма да реши да прави политически проект. Ние сме единствената посткомунистическа партия, която е жива и претендира за властта в цяла Източна Европа, каза още Кутев.

Гледайте повече от "Още от деня"

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Голям пожар бушува на границата между областите Стара Загора и Хасково
Голям пожар бушува на границата между областите Стара Загора и Хасково
Министър Ангелов: Безплатен ще бъде тестът за дете със симптоми и неговите родители
Министър Ангелов: Безплатен ще бъде тестът за дете със симптоми и неговите родители