НОВИНИ

АПИ: Всички пътища са проходими при зимни условия

Снимка: БГНЕС
bnt avatar logo
от БНТ
10:04, 14.02.2021
Чете се за: 02:35 мин.
У нас
Слушай новината

В момента всички пътища са проходими при зимни условия, затворени пътища няма, заяви на брифинг за актуалната пътна обстановка с инж. Иван Досев, член на Управителния съвет на Агенция „Пътна инфраструктура"

Цяла нощ всички машини от пътно-поддържащи фирми са били на терен. Имаше частично затваряне на определени участъци за снегопочистване, уточни Досев.

"Това, което постигнахме вчера беше, че в следствие на направената организация се пропускаха и през нощта по време на затворените, в периодите, когато трябваше да е затворено, се пропускаха големи групи тирове, на няколко пъти между 50 и 100 тира се пропуснаха след тройка снегорини, което ни помогна да не напълним цялото околовръстно с тирове. Умолявам още веднъж водачите на всички видове МПС-та да тръгват подготвени за зимните условия и заредени с голяма доза търпение, защото нощес по времето за което беше ограничено движението на "Тракия" за снегопочистване пак имаше навлезли в магистралата недобросъвестни водачи, които удължиха периодите на затваряне с над час", каза инж. Иван Досев, член на УС на АПИ.

Няма ограничение за движение по трите магистрали "Струма", "Марица" и "Европа". В момента на "Тракия" и "Хемус" всички превозни средства се пропускат.

Към момента граничният пункт при Гоце Делчев остава затворен за леко и тежкотоварни автомобили, а при "Кулата" е затворен за моторни превозни средства над 3,5 тона.

От АПИ отправиха призив към водачите на тежки автомобили, които възнамеряват да пътуват към Гърция да отложат пътуванията си до отваряне на граничния пункт, за да не се налага да изчакват в аварийните ленти и в снега.

Всички проходи са проходими. От АПИ възнамеряват да въведат ограничения на тежкотоварни автомобили през "Хаинбоаз" като ограничението ще бъде да бъдат с вериги.

В момента работят над 900 снегопочистващи машини. До следодебните часове, когато се очаква да спре снега, мобилизацията ще е пълна, каза още Досев.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Владимир Зографски зае 44-то място в Закопане
Владимир Зографски зае 44-то място в Закопане
Страхотен Григор Димитров разби Тийм и е на 1/4 финал на Australian Open
Страхотен Григор Димитров разби Тийм и е на 1/4 финал на Australian Open