НОВИНИ

Арда отбеляза своя 100-годишен юбилей

Специално за събитието на „Арена Арда“ в родопския град пристигнаха Георги Иванов и Валентин Чакъров, както и кметът на Кърджали Ерол Мюмюн.

100 години Арда
Снимка: startphoto.bg
bnt avatar logo
от БНТ , Източник: БТА
20:05, 06.09.2024
Чете се за: 03:30 мин.
Спорт
Слушай новината

Отличия за бивши и настоящи футболисти, треньори, деятели белязаха тържествата, посветени на 100-годишния юбилей на футболен клуб Арда.

Специално за събитието на „Арена Арда“ в родопския град пристигнаха президентът на Българския футболен съюз (БФС) Георги Иванов и Валентин Чакъров, вицепрезидент на Аматьорската футболна лига, които заедно с кмета на Кърджали Ерол Мюмюн и част от ръководството на отбора връчиха отличията по случай годишнината. Това бяха златни, сребърни и бронзови значки за принос в развитието на футбола в града, купи и плакети.

„Единственото, което мога да кажа е, че 100 години са нещо велико. 100 години са цяла история, която вие сте написали“, заяви пред присъстващите Георги Иванов, като пожела на отбора още успехи.

Кметът Ерол Мюмюн също поздрави присъстващите и жители, и гости, дошли на арена Арда за празника.

„Днес сме заедно, за да празнуваме 100-годишнината на нашия клуб. Тук бих искал да изкажа специална благодарност на абсолютно всички, които през годините са дали своя принос за развитието на Арда Кърджали“, каза той и припомни, че в родопския отбор са играли футболисти, прославили града и извън пределите на страната.

Сред присъстващите, които получиха от ръководството на Арда различни отличия, бяха както бивши и настоящи футболисти, така и треньори, ръководили тима през годините, радетели и спонсори.

Гост на честванията бе Ахмет Мехмедов, изиграл като централен нападател 220 мача с фланелката на родопския тим и вкарал 75 гола за него. Сред присъстващите на юбилея бяха също Атанас Маринов, който вкарва отбора от „В“ в „Б“ група, Стамен Белчев, под чието ръководство Арда влезе в елитната футболна лига на България, както и Николай Киров, под чието ръководство родопския тим игра финал за Купата на България срещу ЦСКА.

От името на БФС статуетки за принос в развитието на футбола получиха президентът на Арда Яшар Дурмушев, Рамадан Дурмушев – част от ръководството, както и кметът на Кърджали Ерол Мюмюн.

Изигра се и приятелска среща между отбор ветерани на Арда и гръцкия Комотини, а настоящите футболисти на родопския тим раздаваха автографи на фенове.

Междувременно ветерани от Арда, играли в периода 1980-1997 година излязоха с позиция пред медиите по повод 100-годишнината на отбора. В нея се посочва, че част от състезавалите се за отбора кърджалийски играчи, треньори и ръководители на тима не са били поканени на честванията на юбилея.

„Благодарим Ви, че няма да излезем на терена отново заедно“, споделят в позицията си те.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Гледайте НА ЖИВО спорт безплатно на:

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
От Тенак поведе след първия ден на рали Акрополис
От Тенак поведе след първия ден на рали Акрополис