НОВИНИ

Арда се върна в битката за седмото място след обрат над Ботев

Арда победи Ботев Пловдив с 2:1 в двубой от 33 кръг на Първа лига и направи битката за седмата позиция изключително интересна.

Арда Кърджали
Снимка: Startphoto.bg
bnt avatar logo
от БНТ
18:54, 11.05.2024
Чете се за: 01:52 мин.
Спорт
Слушай новината

Арда победи Ботев Пловдив с 2:1 в двубой от 33 кръг на Първа лига и направи битката за седмата позиция изключително интересна. Домакините от Кърджали успяха да осъществят обрат, след като изоставаха в резултата с 0:1 след първото полувреме, когато за „канарчетата“ се разписа Уме Емануел.

Нападателят се възползва от отлично извеждащо подаване и груба грешка на защитник на домакините и останал сам срещу вратаря нямаше проблеми да го преодолее.

След почивката възпитаниците на треньора Николай Киров стигнаха до пълен обрат. В 64-ата минута Борис Тютюков се разписа с глава, след като спечели по категоричен начин битката на втория етаж в пенална на Ботев. Пълният обрат в мача стана факт в 85-ата минута, когато след центриране от ъглов удар Йонас Там засече топката в собствената си врата.

Напълно очаквано, старши-треньорът на Ботев Душан Керкез даде почивна на част от основните си футболисти, сред които Хидайет Ханкич, Антоан Конте, Дилан Мертенс, Мохамед Брахими и Ивелин Попов, чиято енергия се опита да съхрани за предстоящия през седмицата финал за Купата на България срещу Лудогорец.

Благодарение на успеха Арда събра на сметката си 44 точки, с една по-малко от делящото седмо място ЦСКА 1948 и Ботев Пловдив. В следващия кръг тимът от Кърджали ще се изправи именно срещу ЦСКА 1948.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Гледайте НА ЖИВО спорт безплатно на:

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Кьолн остава в битката за оцеляване в Бундеслигата след драматичен обрат срещу Унион Берлин
Кьолн остава в битката за оцеляване в Бундеслигата след драматичен обрат срещу Унион Берлин
Йост Клайн e дисквалифициран от "Евровизия" на крачка от финала
Йост Клайн e дисквалифициран от "Евровизия" на крачка от финала