НОВИНИ

Арда завърши осми в Първа лига след минимален успех срещу Ботев Пловдив

Тимът от Кърджали остана на една точка от седмото място, даващо право на участие в баража за класиране в турнира Лига на конференциите

арда завърши осми първа лига минимален успех ботев пловдив
Снимка: startphoto.bg
bnt avatar logo
от БНТ
22:20, 27.05.2024
Чете се за: 02:17 мин.
Спорт
Слушай новината

Арда завърши сезона с победа, след като играчите на Николай Киров надделяха с минималното 1:0 при гостуването си на носителя на Купата на България Ботев Пловдив в последен мач от втората четворка в Първа лига. Единственото попадение в срещата реализира Тонислав Йорданов в 37-та минута.

Въпреки успеха, тимът от Кърджали остава извън битката за евротурнирите, тъй като в другия двубой от тази група ЦСКА 1948 победи Славия и си гарантира седмото място в крайното класиране, което дава право на участие в баража за класиране в турнира Лига на конференциите.

„Канарчетата“ пък приключват сезона на девето място в подреждането с 45 точки.

Двубоят на стадион „Христо Ботев“ стартира по-силно за домакините, които още в третата минута пропуснаха отличен шанс да открият резултата. Димитър Папазов напредна с индивидуален пробив в противниковата половина и изведе Мартин Секулич зад защитата на Арда, но хърватинът се засуети и ударът му бе отразен от Анатолий Господинов, а при последвалата добавка от Бисер Бонев Принц Окезие изчисти пред голлинията.

В 37-та минута гостите поведоха в резултата. Деян Лозев центрира от десния фланг към Тонислав Йорданов, който бе изпуснат от защитата на „канарчетата“ и от близка дистанция реализира с глава за 1:0. При този резултат дойде и почивката.

В 86-та минута капитанът на Ботев Лъчезар Балтанов, който изигра последния си мач за първия тим на „жълто-черните“, бе заменен, като футболистите и на двата отбора му направиха шпалир и го изпратиха с аплодисменти.

В добавеното време на срещата Борислав Цонев можеше да направи успеха на своя тим по-убедителен, след като стреля силно от далечно разстояние, но Стефан Смъркалев реагира и спаси.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Гледайте НА ЖИВО спорт безплатно на:

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Валентин Илиев: Още сега започва нашата подготовка за следващия ни двубой
Валентин Илиев: Още сега започва нашата подготовка за следващия ни двубой
Предлагат по-дълъг арест след причиняване на смърт на пътя
Предлагат по-дълъг арест след причиняване на смърт на пътя