НОВИНИ

Арестуваха мъж , забивал кирки в автомобили на украинци в Бургас

bnt avatar logo
от БНТ
09:55, 16.05.2022 (обновена)
11397
Чете се за: 01:42 мин.
У нас
Слушай новината

Полицията в Бургас арестува 38-годишен мъж, свързан с два случая на забити кирки в автомобилите на украинци, намерили убежище в морския град. Оказа се, че задържаният е женен за украинка.

Тази сутрин спецполицаи арестуваха 38-годишния Марин Русчев в центъра на Бургас. Според разследващите той е замесен в двата случая от началото на месеца със забити кирки в автомобилите на украински граждани.

Марин бил с русофилски убеждения, твърдят запознати със случая. Според източници на БНТ мотивът му да извърши посегателствата е неодобрение на държавната ни политика спрямо украинските бежанци.

Днес украинците, чиито автомобили осъмнаха със забити кирки, не пожелаха коментар. В Кризисния център в Бургас, където е настанена една от потърпевшите, напрежение вече няма.

„Не знам какъв е този човек - навярно мародер, не мога да го нарека по друг начин. Постъпката му с автомобила на нашата съседка е необяснима". - казва Наташа от Одеса.

„Не знам защо се е случило така. Ние нямаме конфликт с никого. Нямаме притеснения относно българския народ, напротив, той много ни помогна". - допълва Елена.

Засега прокуратурата не е повдигнала обвинение. Тепърва ще се изяснява дали Марин Русчев е действал сам или е имал поръчител.

Давид Сукнаров/Мила Николова

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Далас и Бостън се класираха за финалите на Запад и Изток
Далас и Бостън се класираха за финалите на Запад и Изток
12-годишно момче е пострадало по време на финала за Купата на България
12-годишно момче е пострадало по време на финала за Купата на България