НОВИНИ

Ариф Маджид покани президентите на Международната и Европейската федерация по вдигане на тежести на общото събрание на БФВТ

Българинът Христов Христов с номинация за най-добър щангист на Европа за 2022 г.

ариф маджид покани президентите международната европейската федерация вдигане тежести общото събрание бфвт
bnt avatar logo
от БНТ
12:44, 14.04.2023
Чете се за: 03:15 мин.
Спорт
Слушай новината

Президентът на БФВТ Ариф Маджид се срещна с Мохамед Джалуд (IWF) и Антонио Конфлити (EWF), президенти съответно на Международната и Европейската федерация по вдигане на тежести, по време на Конгреса на EWF, който се провежда в Ереван, Армения. Маджид е получил подкрепата и на двамата ръководители, които са изразили задоволство от промяната в Българската федерация по вдигане на тежести и са с оптимистични очаквания за развитието й.

Ариф Маджид е отправил покана към Мохамед Джалуд и Антонио Конфлити, както и към други делегати на Международната и Европейската федерация, да присъстват на Общото събрание на БФВТ, което ще се проведе на 31 май в София. Ръководителите и останалите делегати са изразили готовност да участват на общото събрание на БФВТ, като до дни ще получат и официални покани.

В Ереван Ариф Маджид проведе серия от срещи и разговори с международни делегати и от двете федерации, включително с Атила Адамфи, вицепрезидент и действащ генерален секретар на IWF, Антонио Урсо, генерален секретар на IWF, Милан Михайлович - генерален секретар на EWF, Матю Къртин, генерален секретар на Британската федерация по вдигане на тежести, Астрит Хасани – президент на федерацията в Косово и член на изпълнителния съвет на Европейската федерация.

Повече от 350 щангисти от 40 националности ще вземат участие в европейското първенство по вдигане на тежести в Ереван, Армения (15-23 април). 14 щангисти ще представят България при мъжете и жените. Състезателите ще бъдат водени от Иван Иванов и от техните лични треньори. Първи на състезателния подиум на 15 април в 14:00 излиза двукратният европейски шампион Ангел Русев, който ще защитава евротитлата си в категория до 55 килограма.

При жените ще ни представят: Бояна Костадинова и Рени Русева (45 кг), Магдалена Димитрова (49), Галя Шатова (59), и Джесика Иванова (+89).

При мъжете ще се състезават: Ангел Русев и Дениз Данев (55), Иван Димов и Габриел Маринов (61), Валентин Генчев и Диан Пампорджиев (67), Божидар Андреев (73), Карлос Насар (89) и Васил Маринов (109).

Българинът Христо Христов, европейски шампион до 109 кг от Тирана 2022, е сред номинираните за най-добър щангист на Европа за 2022 г. За съжаление един от най-добрите ни щангисти няма да участва на стартиращото европейско първенство поради травма. Той ще се включи в световното първенство по вдигане на тежести през есента.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
На Разпети петък: Стотици вярващи се стичат в Бачковския манастир
На Разпети петък: Стотици вярващи се стичат в Бачковския манастир
Локомотив блъсна пешеходец и забави бързите влакове за София и Варна
Локомотив блъсна пешеходец и забави бързите влакове за София и Варна