НОВИНИ

Арне Слот: Вярвам, че сделката с Ливърпул ще се случи

Старши треньорът на Фейенорд очаква преминаването му в Ливърпул да се случи скоро

треньорът фейенорд арне слот преподписа договора клуба
Снимка: БГНЕС
bnt avatar logo
от БНТ , Източник: БТА
19:39, 03.05.2024
Чете се за: 02:25 мин.
Спорт
Слушай новината

Изборът на Ливърпул за заместник на Юрген Клоп на мениджърския пост - старши треньорът на Фейенорд Арне Слот, е уверен, че сделката ще се случи и от следващия сезон ще седи на пейката на "мърсисайдци".

Споразумение за компенсация с Фейнорд беше договорено преди седмица и въпреки че оттогава няма нищо публично потвърдено от нито един от двата клуба, информационната агенция ПA оповести, че Ливърпул счита сделката за сключена и може просто да изчака до края на сезона за официалното съобщение.

Клоп напуска Анфийлд след девет години в края на сезона и "червените" са уверени, че са открили най-добрия кандидат за негов наследник.

"Все още не сме потвърдили нищо и докато не сме потвърдили нищо, не мисля, че е честно към клуба, за който работя в момента, или към клуба, в който мога да отида, за да говоря за това“, каза Слот на пресконференция преди мача на Фейенорд като домакин срещу Цволе в неделя.

"Повече от щастлив ще бъда да отговоря на всички въпроси след официалното съобщение. Имам пълното доверие, че ще се случи, но засега все още не е потвърдено официално. Има време и място да го направим и днес не е този момент. Предстоят три мача за нас, а също и за Ливърпул", добави Слот.

Спекулациите предполагат, че Слот ще бъде назначен за старши треньор, а не за мениджър, за да се впише по-добре във футболната структура на клуба, но 45-годишният нидерландец каза, че не се притеснява каква длъжност ще заема.

"Не ме интересува как ме наричате: можете да ме наричате Арне, старши треньор или мениджър. Не ме интересува, стига да мога да правя това, което ми харесва и това е да съм с играчите на терена, да работя с тях и да съм на мачовете, тъй като това е най-специалното", допълни Слот.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Гледайте НА ЖИВО спорт безплатно на:

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Зеленски: Русия е атакувала Украйна с 300 ракети, с над 300 дрона и повече от 3200 бомби
Зеленски: Русия е атакувала Украйна с 300 ракети, с над 300 дрона и повече от 3200 бомби
Съставът на Германия за Евро 2024 ще бъде обявен на 16 май
Съставът на Германия за Евро 2024 ще бъде обявен на 16 май