НОВИНИ

Аспарух Аспарухов: Искаме да побеждаваме във всеки мач, не ни удовлетворява просто добрата игра

Борил Гочев
от Борил Гочев
15:45, 10.06.2023
Чете се за: 02:32 мин.
Спорт
аспарух аспарухов искаме побеждаваме всеки мач удовлетворява просто добрата игра
Слушай новината

Българският волейболен национал Аспарух Аспарухов даде кратко интервю пред БФ Волейбол минути след края на двубоя срещу Япония, загубен от нашия тим с 0:3 гейма.

Поражението сложи точка на българското участие в първата седмица от турнира Лига на нациите при мъжете, въпреки че нашите момчета имаха сили да измъкнат поне една част в мача си срещу японците.

Според Аспарухов обаче ключът за загубата са били недостатъчно доброто ни представяне на сервис, както и пропуснатите шансове в третия гейм.

"Японците играят много различен волейбол като стил в сравнение с нашия. Играят много силно в защита и успяват да спасят дори когато ние сме организирали хубав блок. Също така ние отново не успяхме да сервираме достатъчно добре, а в такъв случай е много трудно е да се играе срещу Япония", започна българският национал, който влезе като резерва в срещата и реализира 9 точки.

"Не успяхме да си завършим гейма. Имахме шансове, но не си реализирахме геймбола, а впоследствие те стигнаха до брейк точка, която в този случай им спечели и мача", допълни той.

Посрещачът, който през тази седмица бе използван предимно на поста диагонал от селекционера Пламен Константинов даде и своята оценка за представянето на българския тим в първите четири мача в турнира, в които "лъвовете" записаха една победа и три поражения.

"Смятам, че играхме доста по-добре от преди и с всеки един мач продължавахме да се подобряваме. Никой от отбора обаче не е доволен, защото искаме да побеждаваме във всеки един мач и не ни удовлетворява просто добра игра", завърши Аспарух Аспарухов.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Брахим Диас се завърна в Реал Мадрид
Брахим Диас се завърна в Реал Мадрид
Доц. Кунчев: Средният обхват на ваксинираните по имунизационния календар у нас е 92%
Доц. Кунчев: Средният обхват на ваксинираните по имунизационния календар у нас е 92%