НОВИНИ

Атанас Атанасов: Има постоянен теч на информация за планирани операции от МВР

bnt avatar logo
от БНТ
19:05, 21.03.2022
Чете се за: 02:45 мин.
У нас
Слушай новината

Българското общество отдавна очаква да има справедливост във връзка с толкова много публична информация за корупционни схеми. Явно МВР събира информация и търси начини да започне разследване по всичките тези казуси. Има публична информация, че 556 млн. лева не са влезли в държавната хазна през тази схема с хазарта. Включително Божков даваше изявления по този повод и това не е направило впечатление на прокуратурата. Сега виждаме, че прокуратурата се явява в ролята на защита, вместо заедно с изпълнителната власт да предприеме действия. Нека прокуратурата да се произнесе по всичките тези томове, които са и предоставени. Това каза Атанас Атанасов от "Демократична България" в предаването "Още от деня".

Той обяви, че в сряда на заседание на вътрешната комисия в Народното събрание ще бъде изслушано ръководството на МВР, за да видят какви са проблемите им съгласно българското законодателство и какво им пречи да осъществяват функция по събиране на доказателствата.

Атанасов заяви, че на тази среща ще се търси отговор на въпроса защо се получава този сблъсък между МВР и прокуратурата по действащото законодателство.

"Не е въпросът кой кого обича и кой кого мрази, трябва да има обективност в разследването, на този етап виждаме от прокуратурата, че тя се съпротивлява и нищо друго не прави. "Днес има съобщение от офиса на главния европейски прокурор затова, че се водят разследвания по множество сигнали от България за злоупотреба с европейски средства", каза още Атанасов.

Европрокуратурата потвърди, че България е изпратила сигнали за корупция

"Има постоянен теч на информация за планирани операции от МВР и ръководството на МВР трябва да направят анализ каква информация изтича, откъде изтича и какви мерки трябва да предприемат, за да запушат тези пробойни", подчерта Атанасов.

Атанас Атанасов заяви също така, че коалицията е стабилна. "Рисковете пред България са много и енергетиката е сериозен риск, но смятам, че на европейско ниво ще се намери радикално решение за цялата ни общност, а не само за България", допълни още съпредседателят на "Демократична България".

Гледайте повече от "Още от деня"

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Установиха огнище на птичи грип в румънска ферма, близо до българската граница
Установиха огнище на птичи грип в румънска ферма, близо до българската граница
Отложиха полета за Катар на националния отбор по футбол
Отложиха полета за Катар на националния отбор по футбол