НОВИНИ

Атанас Михнев, ПП: Няма пряка заплаха за националната ни сигурност

bnt avatar logo
от БНТ
08:53, 25.02.2022
Чете се за: 02:00 мин.
У нас
Слушай новината

"Няма пряка заплаха за националната ни сигурност, всяко противоположно мнение е всяване на паника. Работим координирано с всички институции за националната ни сигурност, за да сме готови за всяка ситуация", увери в студиото на "Денят започва" Атанас Михнев, депутат от "Продължаваме промяната".

"Ние уважаваме мнението на опозицията. Още преди 3 седмици имахме изслушване на службите, на основата на което се взеха решения, премиерът и МС свикваха Съвета по сигурността, събра се КСНС. Подготвени сме и работим да бъдем подготвени в изменящи се обстоятелства", каза Михнев.

И допълни, че състоянието на армията е дълга тема, особено в контекста на война.

"В последните години не са правени инвестиции, не са вземани институционални и стратегически решения. Сега трябва да оптимизираме процесите, затова бюджетът е важен", подчерта Атанас Михнев.

Той увери, че позицията ни е единна, що се отнася до подкрепата за украинците и за нашите сънародници в Украйна. Освен това има сценарий и план за действие. А институциите работят отлично с нашите консулства.

"Имаме достатъчно категорична обща позиция не само на ниво НС, където управляващото коалиция изчете декларацията, след това се прие и декларацията на цялото Народно събрание, имаме пъстър парламент, нормално е преговорите да отнемат време. Но парламентът е в единение с правителството и МВнР", категоричен е Михнев.

"Посланието е единно и ясно. Дискусията в Брюксел продължи дълго, но това е най-големият пакет от санкции, налаган от Европа", подчерта депутатът.

Вижте целия разговор във видеото.

Гледайте повече от "Денят започва"

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Фетел поиска отменяне на Гран при на Русия
Фетел поиска отменяне на Гран при на Русия
Ексклузивно от нашите пратеници: Нощувахме на бензиностанция, където бяха разположени украински военни сили
Ексклузивно от нашите пратеници: Нощувахме на бензиностанция, където бяха разположени украински военни сили