НОВИНИ

Атанас Рибарски: Отиваме, за да се върнем в мача и да отбележим голове

Борил Гочев
от Борил Гочев
09:30, 02.08.2023
Чете се за: 03:30 мин.
Спорт
Атанас Рибарски
Снимка: Startphoto.bg
Слушай новината

Наставникът на ЦСКА 1948 Атанас Рибарски говори пред медиите преди заминаването на тима за Румъния, където утре вечер "червените" гостуват на ФКСБ в мач реванш от втория квалификационен кръг на турнира Лига на конференциите.

Преди седмица българският тим отстъпи с 0:1 в София, а по думи на Рибарски отборът тръгва за Букурещ с мисълта да търси обрат в сблъсъка.

"Очакванията ми са за един европейски мач. Да, негативен резултат, но въпреки това нас това нищо не ни притеснява. Отиваме, за да се върнем в мача и да отбележим голове. Не мисля, че в първия двубой беше голяма разликата, ако я имаше въобще – единствено в цифрово изражение. Надявам се да покажем лице, което отговаря на един евроучастник и разбира се да играем като равен с равен", започна треньорът на ЦСКА 1948, след което посочи и какви са кадровите проблеми в състава.

"Имаме по-скоро проблеми с трайно контузените. Има футболисти, които не могат да вземат участие след първия кръг в Първа лига. Ивайло Чочев почти е готов, но не и за този мач. С трайно контузените няма промяна. Всеки един отсъстващ оказва негативно влияние върху отбора и подготовката ни за мача. Особено като са от ранга на Ивайло Чочев. Той беше голмайстор на миналото първенство", допълни Рибарски.

Най-младият наставник в Първа лига през този сезон сподели още, че иска да вижда повече агресия от своите футболисти на терена, както и повече решителност, когато те достигнат до наказателното поле на съперника.

"Със сигурност искаме повече агресия, но повече самоувереност и да сме малко по-решителни в наказателното поле на противника. Подхождаме с респект и уважение към всеки един противник, с който играем, без значение къде се намира. Всичко се решава на терена. Подготовката ни за мача премина нормално. Очакванията ни, които имахме за първия мач, напълно се оправдаха. Мисля, че поддържаме същата линия във втория мач", коментира Атанас Рибарски.

Запитан относно провокациите от страна на президента на ФКСБ Джиджи Бекали, българският специалист бе категоричен: "Разбира се, че Бекали ни подразни, но тези провокации са нормални, но не ме засягат кой знае колко. Излизаме на терена и там показваме кой-кой е".

Двубоят между ФКСБ и ЦСКА 1948 на стадион "Триумфалната арка" е в четвъртък вечер (3 август) от 21:30 часа българско време.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Даниел Боримиров и Владимир Манчев подкрепиха "Мача на надеждата", организиран от Стилиян Петров
Даниел Боримиров и Владимир Манчев подкрепиха "Мача на надеждата", организиран от Стилиян Петров
Разбиха търговски павилиони пред археологическия комплекс Перперикон
Разбиха търговски павилиони пред археологическия комплекс Перперикон