НОВИНИ

Атанас Върбанов ще бъде втори съдия на финала на световното по волейбол за мъже под 17 години

Това е поредно голямо признание за родното съдийство това лято.

атанас върбанов младият съдия евроволей 2021
Снимка: БФ Волейбол
bnt avatar logo
от БНТ
16:38, 31.08.2024
Чете се за: 01:52 мин.
Волейбол
Слушай новината

Атанас Върбанов получи назначение за финала на световното първенство за мъже под 17 години, което приключва днес в София (24-31 август). До битката за титлата достигнаха съставите на Италия и Аржентина, които ще се изправят тази вечер в зала "Левски София" в 20:00 ч.

От Международната федерация по волейбол (FIVB) повериха така важния двубой на международния ни рефер, който ще ръководи заедно с първия съдия Мигел Перейра Лопес Пинто от Португалия. Това е поредно голямо признание за родното съдийство това лято.

"Гаучосите" отстраниха българския тим на осминафинал с 3:1. Преди това Аржентина постигна две победи и една загуба в Група С. На четвъртфиналната фаза отстрани след тайбрек Египет – 3:2, а след пет гейма вчера победи в полуфинал Испания. Южноамериканците вече се срещнаха веднъж с Италия. В груповата фаза те отстъпиха с 3:1.

"Скуадра адзура" е единственият отбор на шампионата в София, който не е допуснал загуба. Италия записа 6 от 6 победи, като допусна на съперниците им да вземат само 4 гейма. На осминафиналите италианските волейболисти отстраниха Мексико с 3:0, минаха през Иран с 3:2 на четвъртфинал, а вчера взеха чиста победа с 3:0 на Китайско Тайпе.

Днес има още едно българско участие сред съдиите. Ваня Първанова е първи съдия на мача за седмо място между Бразилия и Египет. Срещата започна в 16:00 ч. и се провежда в зала "Христо Ботев". От дамите тя свири най-високопоставения мач.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Гледайте НА ЖИВО спорт безплатно на:

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Донев и Иванов станаха вицешампиони на двойки на турнир по тенис в Сърбия
Донев и Иванов станаха вицешампиони на двойки на турнир по тенис в Сърбия
Скандал беляза равенството между Арсенал и Брайтън
Скандал беляза равенството между Арсенал и Брайтън