НОВИНИ

Атрактивни демонстрации на военнослужещите в цялата страна за празника на армията

Тихомир Игнатов
от Тихомир Игнатов
20:11, 06.05.2021
Чете се за: 05:02 мин.
У нас
Слушай новината

Пилотите на Военновъздушните сили зарадваха любителите на авиацията със спиращи дъха полети на ниска височина, а специалните сили демонстрираха желязната си хватка.

Вторият елемент от задачата - превземане на сграда и освобождаване на заложници. Командосите атакуват по земя и въздух. В атаката участва и Редник Цонев - на 34 години. В момента се обучава в така наречения новобрански модул. След като е пробвал различни професии, избира Специалните сили.

Контратероризъм и освобождаване на заложници са сред основните задачи на командосите, спечелили прозвището си на едни от най-коравите мъже в армията.

"Искрено се надяваме и в следващият план, т.нар. план 20/26 това, което беше започнато, желанията, които поставихме за развитието на специалните сили за модернизационните проекти, да продължи."

Командосите изпълниха парашутен скок с националния флаг. Обща снимка запечата днешния ден на храбростта.

140-годишнина чества Висшето военноморско училище във Варна

Морска гара Варна

Командоси от Морския специален отряд и бойни водолази показаха атака по суша, вода и въздух. Парашутни скокове, водолазни спускания, тренировки по бойни изкуства и тактическа стрелба - това е запазената марка на морския специален разузнавателен отряд. Подготвят се в едно от най-секретните военни поделения у нас - "Тихина".

"Тези специфични операции, свързани с голям риск, здравето и живота на всеки един боец, могат да бъдат доведени до успешен край, с по-голяма вероятност, ако екипът е сплотен. Затова залагаме на екипната работа", обясни капитан II ранг Герман Славов, командир на Морски специален разузнавателен отряд - "Тихина".

Основна цел на отряда е добиване и изпращане на разузнавателна информация.

"През тази година основните предизвикателства са свързани с това в рамките на наличните ресурси да подготвим формированията за изпълнение на пълния спектър от задачи по трите мисии на въоръжените сили, да участваме активно в учения и мисии и операции в международен план с нашите партньори от НАТО", заяви флотилен адмирал Георги Пенев заместник-командир на ВМС.

Авиобаза "Граф Игнатиево"

Асовете от авиобаза Граф Игнатиево показаха над София полет на малка височина във формация МиГ-29, учебните Л-39 и модернизираните щурмови самолети Су-25.

"Радвам се, че изпълнихме задачата и надявам се, че всички граждани са останали удовлетворени от това, което ние всъщност олицетворяваме. Ние сме тези хора, на които те разчитат, че ги пазят, че пазят икономиката, че сме тези хора, които ще направят така, че техните деца да дойдат на наше място", заяви капитан Кирил Гинев - пилот на МиГ-29.

Пилотите демонстрираха и изпълнение на задача по охрана на въздушното пространство. Два самолета Л-39 ескортираха нарушител, за да кацне на летището, а изтребители подсигуряваха въздушното пространство.

"Наистина мисля, че армията е копието на морала в една нация и ценностите, които изповядваме или поне се стремим да изповядваме наистина обхващат всички добродетели", заяви капитан Кирил Гинев.

Гарнизон Казанлък

Танкове, тежкопроходими и бронирани машини и още техника показаха Сухопътните войски. Сред тях Т-72, бронетранспортьори "Гардиън" и "Командо Селект".

"Към средата на годината ще получим новото индивидуално оборудване, започва да пристига към средата на годината новата инженерна техника. Имаме готови документи, осигурено е финансиране и ще започнем да работим от тази година в следващите три години за модернизацията на автомат Калашников. Нашата надежда е, че тези проекти, за които споменах, които са свързани пряко с военослужещите, ще повишат мотивацията на младите хора, момчета и момичета, да влизат в армията", разкри генерал-майор Михаил Попов - командир на Сухопътните войски.

Голяма част от техниката е взела участие в мисии по поддържане на мира в различни точки по света.

Екип на "По света и у нас"

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
5-вековен обичай в Добринище: "Топене на китки" и търкаляне за здраве
5-вековен обичай в Добринище: "Топене на китки" и търкаляне за здраве
Нова двусетова победа прати Адриан Андреев на 1/4-финал в Анталия
Нова двусетова победа прати Адриан Андреев на 1/4-финал в Анталия