НОВИНИ

Автобуси не стигат до населените места на юг от Царево, прибирането на туристите е затруднено

Айше Сали
от Айше Сали
19:36, 09.09.2023
Чете се за: 03:07 мин.
У нас
Слушай новината

След наводненията в Царево се появиха проблеми с транспорта и придвижването в района. Големите автобуси не могат да преминат моста на река Караагач, който свързва Царево, Лозенец и Ахтопол с останалата част от страната. В същото време търсенето на автобусни билети е нараснало значително и за следващите дни изобщо няма. Проблеми имат и пътниците, закупили билети предварително.

Какви следи е оставила водната стихия в къмпингите "Оазис" и "Арапя"

Купуването на билети за отиване и връщане е предпочитано не само заради отстъпката, която получават пътниците, но и заради голямото търсене през летния сезон. Мариана Георгиева също е предпочела този вариант за почивката си в Лозенец. Но след наводнението е решила да направи проверка на автогарата и така разбрала, че е изправена пред проблем, за който никой не я е уведомил.

"Оттам ни каза госпожата, която работи в офиса, че рейсът не идва дотук и трябва да си намерим превоз сами и да отидем до Китен или до Приморско и оттам да си хванем същия този рейс и никакви други обяснения. Попитахме дали не следва нещо да се организира, защото ние все пак имаме билети оттук и тя ни каза, че няма никаква информация и нищо не знае. След обаждания по телефона се оказа, че те въобще не знаят за този проблем, което наистина е учудващо", обясни Мариана Георгиева.

16 екипа на МВР работят на територията на Царево, доставен е фургон за бедстващо семейство

След подаването на сигнала превозвачът е решил да организира микробус, който да извозва пътниците за София до автогарите в Китен и Приморско.

На автогарата в Лозенец няма нито един автобус, а проверката ни показа, че до 15 септември няма свободни места. За да избегнат неблагоприятните условия, някои шофьори са предпочели алтернативни маршрути, които заобикалят реката.

"Минаваме след Царево. Има една отбивка - черен път и това. Не е много трудно, но не е приятно, разбито е".

А при преминаването на моста се налага колите да изчакат.

Междувременно фирмата превозвач публикува официално съобщение, с което обяви, че всички автобуси, които са пътували до и от Лозенец, Царево, Варвара, Ахтопол и Синеморец, ще пътуват само до Китен и от Китен. За допълнителна информация клиентите могат да позвънят на фирмените телефони.

Чуйте последните новини, където и да сте!
Последвайте ни във Facebook и Instagram
Следете и канала на БНТ в YouTube
Вече може да ни гледате и в TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Петър Мицин със сребърен медал на 200 м бътерфлай на световното по плуване за юноши и девойки
Петър Мицин със сребърен медал на 200 м бътерфлай на световното по плуване за юноши и девойки
Димитър Господинов се нареди седми на европейското първенство по джудо за юноши в Хага
Димитър Господинов се нареди седми на европейското първенство по джудо за юноши в Хага