НОВИНИ

"Автомагистрали - Черно море" подновяват протеста си заради неизплатени задължения

bnt avatar logo
от БНТ
07:54, 11.04.2022 (обновена)
Чете се за: 02:07 мин.
У нас
Слушай новината

"Автомагистрали - Черно море" подновяват протестните си действия заради забавянето на решението на Народното събрание за изплащане на дължимите 28 млн. лв. за ремонт на отсечката Чирпан-Стара Загора.

Работниците не са получавали заплати за месеците февруари и март. Заради това от синдикалната организация на КНСБ организират протест, за да напомнят, че за проблема трябва да се намери решение.

"Ние сме в критично, буквално в критично състояние. Положението става все по-зле, понеже ние поемаме обещание към наши контрагенти и партньори и нещата не се случват", каза инж. Асен Тодоров.

Хората са разочаровани от действията на народните представители. Миналата седмица те отложиха протеста си, защото очакваха парламентът да приеме предложението на регионалния министър за изплащане на половината от дължимата сума, а останалата след ревизия на договора.

"На този етап сме стопирали съкращенията, но следващите ходове, които видяхме в пленарна зала, самото неразбирателство между парламентарните групи от управляващото мнозинство не сме наясно точно какво ще се случи. За нас решението е едно, да ни бъде платено това, което е изработено и предадено миналата година юни месец", каза Петя Стоянова.

Липсата на заплати и несигурността за бъдещото тревожи работещите. Още повече че цели семейства зависят от доходите, които получават от фирмата. Протестът им е насрочен за сряда от 11 ч., когато ще бъдат на Дунав мост в Русе, пред Айтоски и Ришки проход край Шумен.

Тази седмица народните представители трябва да вземат решение по казуса.

Вижте и още във включването на Здравка Русева.

Гледайте повече теми от "Денят започва"

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Диана Русинова: Пътната инфраструктура от ден на ден става все по-зле
Диана Русинова: Пътната инфраструктура от ден на ден става все по-зле
Д-р Христиана Бацелова за COVID-19: Не можем да се успокояваме, че нещата са приключили
Д-р Христиана Бацелова за COVID-19: Не можем да се успокояваме, че нещата са приключили