Абонирай ме за най-важните новини?
ДА НЕ

Автомобилът, с който е спрян Владислав Горанов, е чист - данните били клонирани

Иво Никодимов
от Иво Никодимов
15:20, 18.12.2021
11764
Чете се за: 03:02 мин.
У нас
Слушай новината

Автомобилът, с който е спрян бившият министър Владислав Горанов, е чист. Данните били клонирани. Колата, с която е спрян на граничен пункт "Калотина" Владислав Горанов, е с ясен произход и документи.

Купена е чисто нова от официален дилър на марката в Германия. Атанас Фурнаджиев от лизинговата компания коментира, че всички документи за произхода на автомобила са налице и Владислав Горанов го е взел чисто нов с договор за лизинг.

Владислав Горанов се е опитал да премине "Калотина" с автомобил, обявен за издирване

Данните на колата (номер на рама и двигател) били клонирани и с тях автомобил от същата марка и модел бил регистриран в Русия, а след това откраднат и обявен за издирване в системата на Интерпол.

"Автомобилът е купен от нашата компания от Германия, платен е изцяло по банков път. За съжаление, тук става въпрос за автомобилната мафия в цял свят, която прави т.нар. клонинги или двойник на истинския автомобил. Това се прави на скъпи автомобили - над 100 000 лв., на които се създава двойник и с този двойник се кара в друга държава и когато се тръгне да се напуска държавата се установява на граничните пунктове, че има такъв двойник и автомобилът се обявява за издирване", обясни Атанас Фурнаджиев.

МВР потвърди за случая с Владислав Горанов, той с първи коментар

Фурнаджиев каза още, че такива случаи са много. Имат и закупен чисто нов автомобил от завода производител, който по-късно също се оказал с клонирани данни и обявен за издирване като краден. Вече повече от две години този казус не можел да се реши.

Последва и коментарът на бившия финансов министър.

"Автомобилът е купен от мен на лизинг през март 2020 г. Колата е собственост на фирмата все още. Не съм бил уведомен и не съм знаел, че автомобилът се издирва от Интерпол Русия. Граничните полицаи ми казаха, че заради това трябва да се върна обратно в страната", обясни за БНТ бившият финансов министър Владислав Горанов.

Владислав Горанов съобщи, че ще се прибере в България утре. Издирваният автомобил се намира в Драгоман и ще бъде предаден на МВР в рамките на деня. Бившият финансов министър допълни, че ще окаже пълно съдействие на отговорните власти при разследването на случая.

Подробности вижте в прякото включване на Иво Никодимов

Свали приложението BNТ News
Свали приложението BNТ News
Топ 24
Най-четени
Отложиха и Астън Вила - Бърнли заради коронавирус сред "виланите"
Отложиха и Астън Вила - Бърнли заради коронавирус сред "виланите"
Даниел Николов отпадна на 1/4-финалите в Милано
Даниел Николов отпадна на 1/4-финалите в Милано