НОВИНИ

Байер Леверкузен продължава с победите в Германия след обрат срещу Хофенхайм

В друга среща от този следобед претендентът за място в зона Шампионска лига - РБ Лайпциг завърши наравно 0:0 у дома срещу борещия се за оцеляване Майнц 05

Борил Гочев
от Борил Гочев
18:56, 30.03.2024
Чете се за: 02:47 мин.
Спорт
байер леверкузен продължава победите германия обрат хофенхайм
Слушай новината

Убедителният лидер в подреждането на германската Бундеслига Байер Леверкузен продължава да крачи уверено към титлата, след като в двубой от 27-ия кръг срази с 2:1 у дома Хофенхайм.

Победата за тима на Шаби Алонсо далеч не дойде лесно, тъй като "аспирините" дълго време бяха догонващи в резултата, но в крайна сметка намериха правилния път към успеха с две късни попадения на Роберт Андрих и Патрик Шик.

Иначе далеч преди тези епизоди от срещата Максимилиан Байер бе дал аванс на гостите в 33-ата минута след отлична двойна комбинация с Ваут Вегхорст.

Авансът на Хофенхайм оцеля до 88-ата минута, когато топката бе центрирана в тяхното наказателно поле, където Йонатан Та я свали за Андрих и той с удар от движение се разписа за 1:1.

Окрилени от този гол, футболистите на Леверкузен се хвърлиха в търсене на пълния обрат, за да дойдат откриващите секунди на добавеното време, в които Нейтън Тела достави отлично центриране за Патрик Шик, който с изстрел от въздуха отбеляза на опразнената врата, носейки победата на своя тим.

По този начин Байер продължава да води в класирането с актив от 73 точки, като има аванс от 13 пред втория Байерн Мюнхен. Междувременно Хофенхайм заема 9-а позиция с 33 пункта.

В друга интересна среща от кръга РБ Лайпциг завърши наравно 0:0 у дома срещу борещия се за своето оцеляване Майнц, с което "биковете" временно се изкачиха на 4-ото място за сметка на Борусия Дортмунд, който по-късно тази вечер излиза срещу Байерн в поредното издание на "Дер Класикер". Майнц пък е 16-и с 20 пункта, на два пред зоната на директно изпадащите.

В битката за място в евротурнирите през следващия сезон Айнтрахт Франкфурт стъпи накриво, правейки 0:0 на свой терен срещу Унион Берлин, докато Фрайбург срази с 3:0 като гост Борусия Мьонхенгладбах. Така "орлите" остават на 6-ата позиция с 41 точки, но воденият от Кристиан Щрайх тим е вече само на пет пункта зад тях. В същото време Унион е 12-и с 29 точки, а Гладбах са едно място по-назад с 28.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Гледайте НА ЖИВО спорт безплатно на:

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Температурен рекорд в Хасково днес
Температурен рекорд в Хасково днес
Властите в Мюнхен затягат мерките за сигурност преди "Дер Класикер" заради заплаха от терористична атака
Властите в Мюнхен затягат мерките за сигурност преди "Дер Класикер" заради заплаха от терористична атака