НОВИНИ

Байерн допусна грешка срещу 16-ия в Бундеслигата

Борил Гочев
от Борил Гочев
10:26, 16.02.2021
Чете се за: 00:46 мин.
Футбол
байерн допусна грешка бундеслигата

"Баварците" на Ханзи Флик се спасиха от загуба срещу тима на Арминия Билефелд, след като завършиха наравно 3:3 на своя "Алианц Арена" в последната среща от 21-ия кръг на германската Бундеслига.

Заемащият 16-та позиция във временното подреждане Арминия, на два пъти в двубоя имаше преднина от два гола, но в край на сметка си тръгна само с точка от гостуването си в Мюнхен.

Под обилния снеговалеж в столицата на област Бавария, гостите поведоха малко изненадващо в 9-та минута чрез Мишел Влап, а в 37-та минута Амос Пиер беше точен за 0:2.

След почивката Роберт Левандовски намали изоставането на шампионите с гол в 48-та минута, но радостта им трая само 60 секунди, тъй като Кристиан Гебауер отново възстанови аванса от два гола на Арминия.

Корентен Толисо отново доближи "баварците" само на едно попадение, след като се разписа в 57-та минута, възползвайки се от центриране на Лерой Сане.

Крайното 3:3 пък оформи Алфонсо Дейвис двадесетина минути преди края на редовното време. Канадецът отбеляза от въздуха, след като отбраната на гостите направи неуспешен опит да изчисти топката.

Това равенство остави "червените" на върха в първенството, но техният аванс намаля с две точки и вече е пет пункта пред втория РБ Лайпциг. Съставът на Арминия също запазва 16-то място с равен брой точки с Херта Берлин. Столичани обаче имат мач повече.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Израел не допуска доставка на руски ваксини в Ивицата Газа
Израел не допуска доставка на руски ваксини в Ивицата Газа
Областен председател на АБВ напуска партията заради позиция относно доц. Мангъров
Областен председател на АБВ напуска партията заради позиция относно доц. Мангъров