НОВИНИ

Байерн Мюнхен обърна Аугсбург и го разгроми в мач с осем гола на „Алианц Арена“

байерн мюнхен обърна аугсбург разгроми мач осем гола bdquoалианц аренаldquo
Снимка: БГНЕС
bnt avatar logo
от БНТ
19:00, 11.03.2023
Чете се за: 03:02 мин.
Спорт
Слушай новината

Отборът на Байерн Мюнхен победи Аугсбург с 5:3 в мач от от 24-ия кръг на Бундеслигата. Успехът изстреля баварците на три точки пред Борусия Дортмунд на върха в класирането. "Жълто-черните" обаче са с мач по малко. По късно днес е регионалното дерби с Шалке в Гелзенкирхен. Аугсбург остава на 13-о място с 27 точки на сметката си.

Байерн получи студен душ на „Алианц Арена“ още в третата минута, когато Бенжамен Павар сбърка и топката стигна до Мергим Бериша, който я прати в мрежата на Ян Зомер. Отговорът на Байерн дойде в 15-ата минута, когато Лерой Сане подаде на Жоао Кансело, а той си освободи място за изстрел и от границата на наказателното поле изравни резултата.

Натискът на Байерн доведе и до втори гол във вратата на Рафал Гикиевич в 19-ата минута, когато Садио Мане асистира на Бенжамен Павар, който със страхотен удар прати топката в долния десен ъгъл на вратата на гостите. Десет минути преди края на първата част Бенжамен Павар стигна до една отбитта топка и с добре насочен удар вкара втория си гол в мача.

До края на първото полувреме хората на Юлиан Нагелсман си решиха мача, след като Лерой Сане довкара една избита топка от вратаря на Аугсбург след удар на Садио Мане по диагонала.

Точно преди изтичането на час игра Матайс де Лихт фаулира Ървин Кардона в наказателното поле и Флориан Бадщубер отсъди дузпа за гостите, която Бериша превърна във второ попадение за Аугсбург. В 74-ата минута Жоао Кансело, който направи добър мач, центрира прецизно в наказателното поле, където Алфонсо Дейвис се измъкна от защитата на Аугсбург и вкара пети гол за своя тим.

В добавеното време на двубоя гостите стигнаха до трето попадение, дело на Ървин Кардона в 93-ата минута, но то не бе достатъчно за хората на Енрико Маасен да си тръгнат с нещо от „Алианц Арена“.

Други резултати:

РБ Лайпциг - Борусия М 3:0

Айнтрахт - Щутгарт 1:1

Херта - Майнц 1:1.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Иван Шишков: Арестът на Велико Желев няма нищо общо с проверките по магистралите
Иван Шишков: Арестът на Велико Желев няма нищо общо с проверките по магистралите
Роберт Левандовски се завръща в игра за Барселона срещу Атлетик Билбао
Роберт Левандовски се завръща в игра за Барселона срещу Атлетик Билбао